Filoya kar küreme aracı dahil ediliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kış yaşanan sürpriz kar yağışları sonrasında filosuna ilk kez “kar küreme araçlarını” da dahil etmek için harekete geçti. Pek çok kamyona bıçak ve tuzlama ünitesi takan Büyükşehir ekipleri, son iki gün içinde 7 ilçedeki 20 mahallenin kapanan yolunu açtı.

Yollardaki buzlanmayı önlemek için geçen yıl sadece 400 ton tuz kullanan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son 1 ay içinde kullandığı tuz miktarı ise 2 bin tonu buldu. Sıcak iklimiyle tanınan İzmir, çok uzun yıllar sonra ilk kez bu yıl yoğun kar yağışıyla karşılaştı. Hava sıcaklıklarında ani düşüşlerin artmasıyla birlikte, son bir ay içinde iki kez kar altında kalan bazı ilçe ve mahallelerin yolları, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin koordineli çalışmalarıyla açıldı.

Bir yandan kurduğu özel ekiplerle soğuk ve karla mücadele çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan da değişen hava koşullarına karşı araç filosunu takviye etme kararı aldı. Gelecek yıllarda yaşanabilecek yoğun kar yağışlarına karşı 4 adet kar küreme aracı satın alınması için harekete geçen Büyükşehir, pek çok kamyona da bıçak ve tuzlama ünitesi monte etmeye başladı. Yollardaki buzlanmayı önlemek için geçen yıl sadece 400 ton tuz kullanan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son 1 ay içinde kullandığı tuz miktarı ise 2 bin tonu buldu.

20 mahallenin yolu açıldı Geçtiğimiz ocak ayı içinde yaşanan soğuk ve karlı havalarda zorlu bir sınav vererek acil müdahale gereken noktalara en kısa sürede yardım götüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Pazartesi gecesinden itibaren kenti yeniden etkisi altına alan yoğun kar yağışı ile mücadele çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bu kapsamda hafta başında görev yapmaya başlayan 4 tuzlama ekibi, 10 Şubat’tan itibaren 8’e çıkarıldı. Kent merkezinde henüz kar görünmemiş olmasına rağmen yüksek bölgelerde başlayan yağış nedeniyle yine hafta başından beri grayderlerle yol açma çalışmaları yürüten Büyükşehir ekipleri, Bornova, Bayındır, Beydağ, Güzelbahçe, Tire, Kemalpaşa ve Bayraklı belediyelerine de tuz desteği sağladı.

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin son yağışlarda kapanan yollarını açtığı noktalar ise şöyle: Karabağlar’ın Kavacık, Tire’nin Büyükkömürcü, Küçükkömürcü, Dallık, Yemişler, Dibekçiler, Musalar, Akmescid ve Topaklar, Beydağ’ın Çamlık, Çomaklar, Halıköy, Beyköy ve Yeşiltepe, Ödemiş’in Bozdağ-Gölcük, Menemen’in Çukurköy, Kemalpaşa’nın Bayramlı ve Beşpınar, Bornova’nın Evka 4 ve Çiçekliköy mahalleri.