Sevgililer Günü'nde İzmir ısınacak

Sevgililer Günü öncesinde kentin çeşitli bölgelerini rengarenk ışıklarla donatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, dans gösterileri ve konserlerde binlerce gül dağıtacak.

“14 Şubat Sevgililer Günü”ne bir dizi etkinlikle hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sevgiye tutkun İzmirliler için kenti süsledi. Çeşitli noktalara “sevgi takı” yerleştirilirken, sevgililerin mutluluklarını fotoğraf karelerinde ölümsüzleştirmesi için de yine belirli noktalara resim çerçeveleri monte edildi. Aydınlatma direkleri kalp motifleriyle süslenerek sevgi koridorları oluşturuldu.

Alsancak ve Karşıyaka iskelelerinde yapılan ışık tünelleri ise fotoğraf tutkunları için yepyeni bir mekan oluşturdu. 5 bin gül dağıtılacak Kenti Sevgililer Günü’ne özel hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, bu özel günü çeşitli etkinlikler ile kutlayacak.

Alsancak Dominik Caddesi’nde “14 Şubat Sevgililer Günü” etkinliği gerçekleştirilecek. Saat 20.00’de dans gösterileri ile başlayacak kutlama programı, saat 21.00’da DJ Ece Toprak ile geç saatlere kadar devam edecek. Ayrıca Karşıyaka Çarşı, Bornova Küçükpark, Buca Forbes Caddesi, Kemeraltı ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde İzmir Flashmob grubu İzmirlilere muhteşem dans gösterileri sunacak. Bu alanlarda ayrıca Melodika Müzik Topluluğu da konser verecek. Aslı ile Kerem, Romeo ile Juliet kostümleriyle tiyatro gösterisi gerçekleştirilecek. Konak Metro ile Fahrettin Altay metro istasyonlarında da bando dinletileri olacak.

Etkinlikler sırasında İzmirlilere 5 bin adet gül dağıtılacak. Öte yandan Tarihi Havagazı Fabrikası’nda da yine sevgililer gününe özel “Aşka randevu” isimli resim-heykel-seramik sergisi açılacak. Özer Ulukaya’nın küratörlüğünü yaptığı sergide 28 sanatçının 45 eseri 14-24 Şubat tarihleri arasında gezilebilecek.