Alsancak'la ilgili teoriler doğru mu?

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kapatılmasının ardından, "rant için peşkeş çekilecek" teorilerine konu olan Alsancak Stadı yenileniyor. Bir süre önce İzmir'e gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın "Bu stat, İzmir’e hizmet etmeye devam edecek. Ancak tribünler böyleyken olmaz. Bu tribünlerde oynatamayız. Tribünleri hemen yapıp stadı müsabakalara açalım” dediği öğrenildi Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğünün, deprem testinden önce kullandığı ve stadın içerisinde bulunan idari bina da yıkılacak. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ekibi ile yaptığı özel görüşmede bu bina ile ilgili talimatını da verdi.

Kılıç, ekibine; “İdari binayı yıkalım. Ancak oraya tribün yapmayalım. Duvar olarak kalsın” dedi.

"STAT 2015-16 SEZONUNA YETİŞTİRİLECEK"

Alelacele kapatılan Alsancak Stadına ilişkin uzun süredir beklenen adımlar bakanın talimatıyla atılmaya başlandı. Kılıç’ın ekibine özel olarak talimat vermesiyle birlikte harekete geçen Gençlik ve Spor Hizmetleri İzmir İl Müdürlüğü, ilk olarak proje tasarımı yapacak. Akabinde ise ihale yapacak.

"STADIN ZEMİNİNE DOKUNULMAYACAK"

Tarihi Alsancak Stadı'nı tekrar İzmir’e kazandırma adına yapılacak olan yenileme çalışması projesinin içerisinde zemin ile ilgili bir adım yok. Stadın birçok noktası düzeltilecekken, zemine dokunulmayacak. Stat yenilendiğinde, müsabakalar bu zeminde oynanacak.

YETKİLİLERİN 'OLMAZ' DEDİĞİNE BAKAN 'OLUR' DEDİ

Tarihi Alsancak Stadı'nın kapatıldığı ilk günlerde, stadın kapatılmaması için, başta Altay Spor Kulübü Başkanı Aslan Savaşan olmak üzere, birçok kişi çözüm üretmişti. Üretilen çözümlerden biri ise; tribünlerin yıkılması, sonrasında da yerlerine yeni tribün yapılması… O dönemde, İzmir Valisi Mustafa Toprak ile Spor İl Müdürü Osman Tatlısu başta olmak üzere yetkililer bu fikre karşı çıkmıştı. Ancak, Gençlik ve Spor Bakanı bu fikri uygulamaya koydu ve “Tribünleri yıkın, yenisini yapın” talimatı verdi. sporx