Özgecan'ın kanı yerde kalmayacak

Mersin'in Tarsus ilçesinde 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın yakılarak öldürülmesine tepkiler sürüyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konuya ilişkin soruşturmanın her yönüyle titizlikle yürütüleceğini belirterek, Twitter hesabından şunları paylaştı:

-Mersin Tarsus'ta öldürülen Özgecan Aslan'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.

-Özgecan Aslan'ın katilleri hakkındaki soruşturma ve kovuşturmanın her aşaması, Adalet Bakanlığı tarafından yakından takip edilecektir.

-Özgecan Aslan'ın öldürülüp yakılması, sadece canavarca bir hisle/vahşice/hunharca işlenmiş bir cinayet değil; aynı zamanda bir insanlık suçudur.

-Özgecan Aslan'ı vahşice/hunharca öldüren insanlıktan çıkmış insan suretindeki bu canavarları lânetliyorum.

-Özgecan Aslan'ı hunharca öldüren insanlıktan çıkmış bu katiller, yargı önünde hesap verecekler / hak ettikleri en ağır cezayı alacaklardır.

 

TOPRAĞA VERİLİŞİ

Üniversitesi öğrencisi Özgecan'ın Tarsus'ta kaybolduktan sonra Tarsus-Ankara karayolu Çamalan köyündeki Cin Deresi'nde cesedi yakılmış halde bulunması tüm yurtta infial yarattı.

 Aslan'ın , Mersin'deki evine çok sayıda arkadaşı ve vatandaş geldi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da evin önünde kurulan taziye çadırına gelerek aileye başsağlığı diledi.

Aile fertlerinin sinir krizi geçirdiği taziye çadırında, arkadaşları da Özgecan'ın fotoğraflarına "Seni unutmayacağız Özgecan" yazısını yazdı.

Bu arada, Aslan'ın cenazesi Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak Mersin Şehir Mezarlığı'na getirildi. Cenaze aracından tabutu alan kadınlar, musalla taşına kadar taşıdı.

Anne Songül ile baba Mehmet Aslan kızlarının tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Anne Songül Aslan, gözyaşları içinde "Kızım canım kızım benim. Kanı yerde kalmasın. Benim melek yüzlü kızım. Bebeğim benim. Onları ben nasıl büyüttüm ne emeklerle ne zorluklarla büyüttüm" diye ağıt yaktı. Sinir krizi geçiren anne Aslan ile baba Mehmet Aslan'a 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Bu arada cenaze namazını kadınların ön safta kılmak istemesi üzerine tartışma yaşandı. İmam tartışmaya müdahale etti.

Daha sonra ise cenaze namazı kadın ve erkeklerin karışık şekilde saf tutmasıyla kılındı. Bu arada, törene katılan kadınlar, "Kadın cinayetlerini durduracağız, Özge'ye uzanan eller kırılsın, Özge için adalet istiyoruz, kadınlar için özgürlük" sloganları atarak alkış ve zılgıtlarla cenazeyi mezara kadar götürdü.

CANİLER TUTUKLANDI

Milliyet'te yer alan habere göre cinayet zanlısı olarak tutuklanan, minibüs şoförü Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe’nin ifadeleri vahşeti gözler önüne serdi.

Minibüste Özgecan’a tecavüze kalkışan Suphi Altındöken, genç kız biber gazı sıkıp direnince bıçaklayıp öldürdüğünü ve sonra da babası ile arkadaşını çağırıp cesedi yaktıklarını söyledi Sorgusunda ’Özgecan’ın ellerini neden kestin?’ sorusuna Altındöken, “Boğuşmada yüzüme tırnaklarını geçirdi. Tırnaklarının arasında DNA örneğim kalmasın diye kestim” yanıtını verdi.
TÜRKİYE AYAKLANDI
 Mersin’in Tarsus İlçesi’nde bindiği minibüste tecavüze kalkışılıp bıçaklanarak öldürüldükten sonra, cesedi ormanlık alanda yakılan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’a yapılanlar Türkiye’yi ayağa kaldırdı.
Perşembe gününden beri kayıp olan Özgecan Aslan’ı arayan Jandarma yol soran bir minibüsten şüphelenmiş, yapılan aramada minibüsün içinde kan izlerine rastlanmıştı. Minibüste bulunan kadın şapkasının Özgecan Aslan’a ait olduğu babası tarafından teşhis edilince sorguya alınan 2 şüpheli cinayeti itiraf edip cesedi attıkları yeri göstermiş, Özgecan’ın cesedi dere yatağında yüzü ve vücudunun bir bölümü yanmış halde bulunmuştu. Cinayet şüphelisi Suphi Altındöken de polis ve jandarmanın operasyonuyla önceki gece gözaltına alınmıştı.
 Biber gazı sıkınca bıçakladı
Evli ve 1 çocuk babası olan minibüs şoförü Suphi Altındöken’in olay günü minibüste son yolcu olan Özgecan’a tecavüze kalkıştığı, D-400 karayolundan Mersin’e gitmesi gerekirken güzergah değiştirerek Tarsus-Mersin otoyoluna saptığını, 3 kilometrelik bağlantı yolunun ortalarındaki sakin bir bölgede minibüsü durdurduğunu ve olayın orada gerçekleştirdiğini belirtti. Genç kız biber gazı sıkıp direnince bıçakladığını, ardından da başına minibüste bulunan bir demirle vurarak öldürdüğünü belirten Altındöken’in cinayetin ardından minibüsteki cesetle tekrar Tarsus’a döndüğünü söylediği belirtildi. Altındöken cesedi yok etmek için eski kuyumcu olan babası 50 yaşındaki Necmettin Altındöken ve arkadaşı 20 yaşındaki Fatih Gökçe’nin yardım ettiğini, cesedi ormanlık alanda yaktıklarını söyledi. Şüphelilerin genç kıza tecavüz edip etmediği yapılan otopsinin sonucuna göre belirleneceği kaydedildi.
 Özgecan Aslan'ın bıçaklanarak öldürüldükten sonra yakılması tüm ülkede infial yarattı. Üniversiteli Özgecan'a vahşeti protesto için binlerce kişi, sosyal medyadan örgütlendi.
Tepki seline Mersin İdman Yurdu, Adanaspor, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor gibi takımların taraftarları da sessiz kalmadı. Sosyal medyada örgütlenen taraftarlar, yaşanan olaya tepki göstererek tüm taraftarları duyarlılığa davet etti. Özgecan Aslan için oluşturulan #TokaBinmeyin hastagı Twitter'ın en çok konuşulanlar listesine girerek TT oldu.
Nejat İşler, Sırrı Süreyya Önder, Gülben Ergen, Demet Akalın, Ayşe Arman, İrfan Değirmenci, Yıldız Tilbe, Buse Terim, Aslı Enver, Sarp Akkaya, Aslıhan Güner, Maral Büyüksaraç, ve Yalın başta olmak üzere çok sayıda ünlü ismin de tweet atarak sahip çıktığı Özgecan, dünya basınında da yer buldu. Sosyal paylaşım sitelerinde etkinlik oluşturarak örgütlenen Özgecan Aslan'ın arkadaşları ise otogar önünde buluşarak eylem çağrısı yaptı.

Milliyet'te yer alan habere göre cinayet zanlısı olarak tutuklanan, minibüs şoförü Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe’nin ifadeleri vahşeti gözler önüne serdi.Minibüste Özgecan’a tecavüze kalkışan Suphi Altındöken, genç kız biber gazı sıkıp direnince bıçaklayıp öldürdüğünü ve sonra da babası ile arkadaşını çağırıp cesedi yaktıklarını söyledi.

KAN DONDURAN DETAYLAR

Sorgusunda ’Özgecan’ın ellerini neden kestin?’ sorusuna Altındöken, “Boğuşmada yüzüme tırnaklarını geçirdi. Tırnaklarının arasında DNA örneğim kalmasın diye kestim” yanıtını verdi.

TÜRKİYE AYAKLANDI 

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde bindiği minibüste tecavüze kalkışılıp bıçaklanarak öldürüldükten sonra, cesedi ormanlık alanda yakılan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’a yapılanlar Türkiye’yi ayağa kaldırdı.Perşembe gününden beri kayıp olan Özgecan Aslan’ı arayan Jandarma yol soran bir minibüsten şüphelenmiş, yapılan aramada minibüsün içinde kan izlerine rastlanmıştı.

Minibüste bulunan kadın şapkasının Özgecan Aslan’a ait olduğu babası tarafından teşhis edilince sorguya alınan 2 şüpheli cinayeti itiraf edip cesedi attıkları yeri göstermiş, Özgecan’ın cesedi dere yatağında yüzü ve vücudunun bir bölümü yanmış halde bulunmuştu. Cinayet şüphelisi Suphi Altındöken de polis ve jandarmanın operasyonuyla önceki gece gözaltına alınmıştı. 

Evli ve 1 çocuk babası olan minibüs şoförü Suphi Altındöken’in olay günü minibüste son yolcu olan Özgecan’a tecavüze kalkıştığı, D-400 karayolundan Mersin’e gitmesi gerekirken güzergah değiştirerek Tarsus-Mersin otoyoluna saptığını, 3 kilometrelik bağlantı yolunun ortalarındaki sakin bir bölgede minibüsü durdurduğunu ve olayın orada gerçekleştirdiğini belirtti.

Genç kız biber gazı sıkıp direnince bıçakladığını, ardından da başına minibüste bulunan bir demirle vurarak öldürdüğünü belirten Altındöken’in cinayetin ardından minibüsteki cesetle tekrar Tarsus’a döndüğünü söylediği belirtildi.

Altındöken cesedi yok etmek için eski kuyumcu olan babası 50 yaşındaki Necmettin Altındöken ve arkadaşı 20 yaşındaki Fatih Gökçe’nin yardım ettiğini, cesedi ormanlık alanda yaktıklarını söyledi. Şüphelilerin genç kıza tecavüz edip etmediği yapılan otopsinin sonucuna göre belirleneceği kaydedildi. Özgecan Aslan'ın bıçaklanarak öldürüldükten sonra yakılması tüm ülkede infial yarattı.

Üniversiteli Özgecan'a vahşeti protesto için binlerce kişi, sosyal medyadan örgütlendi.Tepki seline Mersin İdman Yurdu, Adanaspor, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor gibi takımların taraftarları da sessiz kalmadı. Sosyal medyada örgütlenen taraftarlar, yaşanan olaya tepki göstererek tüm taraftarları duyarlılığa davet etti.

Özgecan Aslan için oluşturulan #TokaBinmeyin hastagı Twitter'ın en çok konuşulanlar listesine girerek TT oldu.Nejat İşler, Sırrı Süreyya Önder, Gülben Ergen, Demet Akalın, Ayşe Arman, İrfan Değirmenci, Yıldız Tilbe, Buse Terim, Aslı Enver, Sarp Akkaya, Aslıhan Güner, Maral Büyüksaraç, ve Yalın başta olmak üzere çok sayıda ünlü ismin de tweet atarak sahip çıktığı Özgecan, dünya basınında da yer buldu. Sosyal paylaşım sitelerinde etkinlik oluşturarak örgütlenen Özgecan Aslan'ın arkadaşları ise otogar önünde buluşarak eylem çağrısı yaptı.