AK Partili Başkan polisi kınadı

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Göztepe-Altay maçında sarı kırmızılı taraftarlara yönelik tutumundan dolayı polisi kınadı.

Bir süre önce Basmane'deki eğitim boykotu sırasında da polisin aşırı güç kullandığını dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Polisin Göztepe taraftarına tazyikli su ve biber gazlı müdahalesini kınıyorum. Daha sağduyulu olunmalı.Polisin görevi toplumsal huzuru, can ve mal güvenliğini sağlamak. Polis, bu görevi yaparken can ve mal güvenliğine yönelik bir tehdit unsuru haline gelmemeli. Burada yetkili olanları duyarlı olmaya çağırıyoruz. Caydırıcılık, illa ki şiddete başvurmayla olmaz. Sabrı elden bırakmamak ve şiddete başvurmadan önce bütün diğer caydırıcılık yollarının tüketilmesi gerekiyor. Dün akşam özellikle Göztepe taraftarına, kadınların, çocukların, genç kızların olduğu kitleye tazyikli su ve biber gazlı müdahaleyi doğru bulmuyorum ve kınıyorum. Emniyet teşkilatımızdan bundan sonra toplumu gerecek şekilde değil, sağduyulu biçimde hareket etmesini bekliyoruz. Bu anlamda sürecin takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Aslolan millettir, toplumun huzurudur, güvenliğidir. Her emniyet mensubumuz bu görevi üstlenirken, bunun bilinciyle yola çıkmıştır. Hukuk hiçbir meslek erbabına ayrıcalık tanımaz. Gereksiz şiddeti meşru kılmaz. Elinde, üzerinde herhangi bir yasa dışı cisim olmayan sadece tezahürat yapan veya gösteri yürüyüş hakkını kullanmak isteyen kitlelere aşırı sert müdahaleler farklı toplumsal reaksiyonlara ve reflekslere de sebebiyet verebilir. Bu konuda yetkililerin duyarlı ve daha itinalı olmaları gerekiyor."

###17484###

Temel Yıldırım, milletle devletin arasına girecek uygulamalara asla duyarsız kalmayacaklarını anlatarak şu görüşleri aktardı:

"Bir kaygımız da, meclise görüşmelerine başlanan İç Güvenlik Yasa Tasarısı öncesi ve sırasında bu tarz müdahaleler toplumda farklı amaçlara hizmet ediyormuş algısı da oluşturabilir. Emniyet mensuplarımız burada farklı şüphelere yol açacak aşırı ve hatalı uygulamalardan da uzak durmalı. Taraftarlara da çağrımız, hukuku zorlamadan emniyet güçlerimize yardımcı olacak şekilde hareket etmeleridir. Dün akşamki olaylarda da çeşitli şekillerde zarar gören, yaralanan Göztepeli taraftarlara geçmiş olsun diyoruz ve bunun tekrarlanmamasını diliyorum. Polis ilk fırsatta en kolayı seçmemeli."

VALİ'DEN İKİ AÇIKLAMA

Vali Toprak, olayların hemen ardından, Twitter hesabından, '4200 biletin satıldığı bir durumda 8000 kişi hangi anlayışla kapıları zorlayıp içeri girmeye çalışıyor. Mermerlerin, koltukların, malzemelerin kırılması, taş vb maddelerin atılması ne oluyor. Futbol; sevgi, kardeşlik, dostluk ve barış gibi ulvi değerler adına yapılıyorsa savaşa, çatışmaya gider gibi giriş ve çıkış nasıl oluyor' mesajlarını paylaştı. 
Vali Mustafa Toprak'ın bu tweet'lerini okuyan Göztepeli taraftarlar, sosyal medyanın tüm kanallarını kullanarak tepkilerini dile getirdi.
Tepkilerin giderek artması üzerine Vali Toprak önce, 'Kim olursa olsun hiçbir kimsenin yanlış davranışını ve sözünü kabul etmek mümkün değildir. Yanlışlık nerede ise incelenip gereği yapılacaktır', ardından da 'Hiçbir kimsenin endişesi olmasın. Her bir görüntü ile stadyum içi-dışı olaylar iyi bir şekilde araştırılıp gereği yapılacaktır' mesajlarını paylaşarak tansiyonu düşürdü.


İzmir Valisi Mustafa Toprak,  Twitter hesabından, '4200 biletin satıldığı bir durumda 8 bin kişi hangi anlayışla kapıları zorlayıp içeri girmeye çalışıyor. Mermerlerin, koltukların, malzemelerin kırılması, taş vb maddelerin atılması ne oluyor. Futbol; sevgi, kardeşlik, dostluk ve barış gibi ulvi değerler adına yapılıyorsa savaşa, çatışmaya gider gibi giriş ve çıkış nasıl oluyor' mesajlarını paylaştı. 

Toprak daha sonra "Kim olursa olsun hiçbir kimsenin yanlış davranışını ve sözünü kabul etmek mümkün değildir. Yanlışlık nerede ise incelenip gereği yapılacaktır. Hiçbir kimsenin endişesi olmasın. Her bir görüntü ile stadyum içi-dışı olaylar iyi bir şekilde araştırılıp gereği yapılacaktır' mesajlarını paylaştı.