Gelişim zorlanmadan kazandı

GELİŞİM KOLEJİ: 75 - SİNPAŞ DENİZLİ BASKET: 61

SALON: Gelişim Koleji SS

HAKEMLER: Mehmet Karabilecen, Polat Parlak, Alper Elçikoca

GELİŞİM KOLEJİ: Derek Williams 11, Feyzi Çelebioğlu 3, Mert Eken 2, Erhan Yetim 15, Marvin Jefferson 25, Kaan Yılmaz 5, Erdi Gülaslan 9, Emir Gökalp 5

SİNPAŞ DENİZLİ BASKET: Tyler Stone 18, Eren Beyaz 4, Alper Özcan 10, Mehmet Özdoğan 7, Osiris Eldridge 19, İlker Türel 3, Burak Yönder, Orçun Tunca, Tuna Han Dikmen, Ali Işık

PERİYOTLAR: 14-13, 38-28, 55-44, 75-61

Play-Off’u hedefleyen Gelişim Koleji, evindeki maçta lider Sinpaş Denizli Basket’ farklı skorla mağlup etmeyi başardı: 75-61.

Maça karşılıklı sayılarla başladı. Stone-Eldridge ikilisine Erhan Yetim ve Derek Williams ile yanıt veren Gelişim Koleji, skorun sürekli dengede gitmesini sağladı. İki takımın da fazla skor üretemediği bu periyot 14-13 Gelişim Kolei’nin üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyreğe kritik sayılarla iyi bir giriş yapan Gelişim Koleji, farkı 7 sayıya kadar çıkardığı anda İlker Türel ve Tyler Stone’nun arka arkaya basketlerine engel olamadı. Kaan yılmaz ve Emir Göklp’i bu bölümde devreye alan sarı-yeşilli ekip, iki kritik 3 sayıyla farkı bir anda 11 sayıya kadar çıkardı: 31-20. Aradaki farkı devre sonuna kadar korumayı başaran ev sahibi ekip soyunma odasına 38-28 önde gitti.

Sinpaş Denizli, üçüncü çeyreğin hemen başında etkili oynayıp fakı kısa sürede eritti. Ancak bu kez de Marvin Jefferson ile üst üste sayılar bulan Gelişim Koleji rakibinin kendisine fazla yaklaşmasına izin vermedi. Oyunu domine edip farkı yeniden 10 sayılar barajına taşıyan İzmir ekibi, Erdi’nin sayılarıyla skoru 52-38’e kadar getirdi. Üçüncü periyot 55-44 sona erdi.

Konuk ekip son çeyrekte Eldrigde ile etkili olmaya çalıştıysa da Gelişim Koleji, Derek Wiilliams, Marvin Jefferson, Feyzi Çelebioğlu ve Erhan Yetim’in sayılarıyla rakibine yaklaşma fırsatın tanımadı. Sinpaş son dakikalarda bulduğu üçlüklerle farkı eritmeye çalıştıysa da Gelişim Koleji mücadeleden 75-61 galip ayrıldı.