Parlamentoda daha çok kadın olmalı

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, kadınların iş dünyasındaki yaşamlarını sürdürebilmesinin yolunun her alandaki temsil gücünün sağlanmasıyla mümkün olabileceğini belirterek siyasi partilere kadın adayların sayısını artırın çağrısında bulundu.

Elmasoğlu, kadınların erkeklerle eşit şekilde yer almadığı parlamentodan kadın sorunlarının çözülmesinin beklenemeyeceğini söyledi. Üye ziyaretleri kapsamında turizm sektöründe faaliyet gösteren Pastoral Tour’un İşletmecisi Yeşim Arıkan’ı ziyaret eden EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, kadınların toplumda her alanda erkeklerle omuz omuza yer alması gerektiğini söyledi.

Yaklaşan genel seçimlerin son günlerde artan kadına şiddet olaylarının son bulması için bir milat olabileceğini kaydeden Elmasoğlu, “Biz kadınların iş ve ev yaşantısında refaha ulaşması için başta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) olmak üzere bürokrasi ve tüm uygulayıcı mercilerde temsil gücümüzün artması gerekir” dedi.

KADIN YOKSA YASA DA YOK

Kadın erkek eşitliğinin ve kadına karşı pozitif ayrımcılığın sağlanması için TBMM çatısı altında yapılan yasama çalışmalarındaki komisyonlardaki erkek milletvekili sayısının çokluğuna dikkat çeken Elmasoğlu, “Erkeklerin yaşantılarında çok önemli bir yer tuttuğunu düşündüğümüz biz kadınların yasama çalışmalarında da en azından yüzde 50 çoğunluğu sağlaması gerekiyor. Unutmayalım ki kadınların olmadığı karar mercilerinde bizi anlayacak özel kanunların çıkmasını beklemek çok zor” diye konuştu.