Şapkadan Ayhan Akman çıktı

Yusuf Şimşek'in istifasından sonra ilk teklifi yaptığı Cihat Arslan'dan sezon sonuna kadar takım çalıştırmak istemediği cevabını alan Karşıyaka yönetimi Ayhan Akman ile anlaştı.

Futbolculuk döneminde Gaziantepspor, Beşiktaş ve Galatasaray'da forma giyen, 2 yıl önce yeşil sahalara veda ettikten sonra Galatasaray A-2 takımı ve Erciyesspor'da antrenörlük yapan 38 yaşındaki Ayhan Akman, 2'nci Başkan Azat Yeşil'le görüşerek 1.5 yıllığına anlaştı.

Kulüp binasındaki görüşmenin ardından imzayı attığı Karşıyaka'da ilk teknik direktörlük deneyimini yaşamaya hazırlanan Ayhan Akman, şunları söyledi:

"Karşıyaka, taraftarıyla, yönetimiyle geçmişiyle Türkiye'nin en tanınan camialarından biri. Kulüp hedefleriyle benim hedeflerim örtüştüğü için görevi seve seve kabul ettim. Bu sezon hedefimiz play off'a kalıp ardından Süper Lig'e çıkmak. Sözleşme süresi sorun değil. Futbolculuğum dönemindeki hırsımı, kazanma isteğimi, savaşçı yapımı takıma da yansıtacağım. Karşıyaka her şartta savaşan, terinin son damlasına kadar mücadele eden bir takım olacak."

Transfer yasaklısı olan kulübün devre arasında takviye yapamamasının sorun olmadığını söyleyen Ayhan Akman, "Elimizdeki kadroyla bu ligde en iyi şekilde yarışın içinde olacağız" dedi.

İkinci Başkan Azat Yeşil ise, "Yusuf Şimşek'in ayrılmasının ardından bize 1 gün içinde 52 farklı teknik adam önerdiler. Ayhan Akman, hiçbir şart öne sürmeden büyük bir istekle görevi kabul etti. Yeni teknik direktörümüzle başarılı olacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Ayağının tozu ile beraberendeki ekibi ile birlikte, yönetim tarafından Çiğli Selçuk Yaşar tesislerini gezip, futbolcularla tanışan Akman, en kısa zamanda çalışmalar başlayacak.

PTT 1'inci Ligi'nde hafta sonunda Orduspor'u ağırlayacak olan Karşıyaka, haftanın ilk antrenmanını Altyapı Koordinatörü Rıza Tuyuran yönetiminde yaptı.