Haberegeli yazıları kitap oldu

Gazeteci Alev Göral Balaban, www.haberegeli.com haber sitesinde yazdığı köşe yazılarını ve annesi için yazdığı şiirlerini "DÜN,BUGÜN,YA YARIN!" isimli kitabında topladı.

Kitabını; 10 Ocak 2012'de  Gazeteciler Günü'nde kaybettiği annesi Gülten Göral'a atfeden Balaban, 1000 adet basılan eserini sevenleri ile paylaştı. Balaban kitabında 56 esere, aile fotoğraflarına, gazete küpürlerine ve kendi objektifinden çıkan fotoğraflara yer verdi.

Kitabını aynı zamanda oğlu Can'a hatıra olması için yayınladığını söyleyen Balaban, bu çalışmasında kendisini destekleyen eşi Dr. Cengiz Balaban'a ve 82 yaşındaki babası Hikmet Göral'a teşekkür etti.

İzmir basınında uzun yıllar muhabirlik, 10 yıla yakın da bir özel okulun Basın Danışmanı olarak görev yapan Alev Göral Balaban, kitabını satışa sunmadığını, bu manevi hazzıı sadece dostlarıyla  paylaşmak istediğini söyledi.

Balaban, "Anneme ithaf ettiğim ve oğluma hatıra olması amacı ile hazırladığım bu kitap 3 bölümden oluşuyor. "Dün" başlığı altındaki bölümde annemin ölümünden sonra kaleme aldığım yazı ve şiirler bulunuyor.

"Bugün" başlığı altındaki bölümde haber sitesinde yer alan "Yaşama Dair" olan köşe yazılarıma yer verdim.

"Ya Yarın!" başlığı altında ise "Gündeme dair" olayları ve siyaseti hicvettiğim köşe yazılarım mevcut. Kitap gazete küpürlerim ve objektifimden yansıyan bazı fotoğraf kareleri ile son buluyor. Gönül dostlarım ile birikimlerimi paylaşmaktan büyük keyif aldım. Geri dönüşlerdeki pozitif yorumlar şu an yazmakta olduğum romanıma ivme kazandırdı ' dedi.

Edebi yeteneği olsun olmasın, herkesin köşe yazarı, gazeteci ve kitap yazarı olmasını eleştiren Balaban, bir yıl içinde romanını okurları ile paylaşacağını söyledi.