Dar alanda konforlu mobilyalar

 

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstriyel Tasarım ile İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri öğrencileri, dar alanlar için tasarladıkları mobilyalarla MODEKO 2015 26. İzmir Mobilya Fuarı’nda yerini aldı. 1 Mart’ta son bulacak fuar kapsamında farklı tasarımlarıyla yer alan öğrenciler, küçük evler için alternatif mobilyalar sunuyor.

İEÜ Endüstriyel Tasarım ile İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri tarafından ortak yürütülen Mobilya Tasarımı dersinde 80 öğrencinin geliştirdiği 40 mobilya arasından dokuzu sergileniyor. Öğrenciler, gelir gruplarına göre yaptıkları mobilyalarda küçük evler için katlanabilir sehpalar, çalışma masaları ve oturma grupları geliştirdi.

‘Birliktelik Tasarım Zenginliği Getirir’

Mobilya Tasarımı Dersinin Proje Koordinatörü Öğretim Görevlisi Ertan Demirkan, bu dönem öğrencilerin iki ayrı disiplinden ortak aldıkları derste, farklı ve etkili mobilyalar ürettiğini, MODEKO 2015 kapsamında sergilendiğini söyledi. Mobilyaların mart ayı içerisinde Agora Alışveriş Merkezi’nde de ziyaretçilerin beğenisine sunulacağını aktaran Demirkan, “Bekâr, yeni evli veya anne çocuk için yaşam döngüsü tasarlandı. Küçük yaşam alanlarında kişilerin daha rahat hareket etmesi amacıyla mobilyalar planlandı. Çok fonksiyonlu bir çalışma masası, dinlenme koltuğu gibi farklı tasarımlar yapıldı. Hızlı ve değişen yaşam koşulları içerisine mobilyaları da adapte ettik. İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencilerinin birlikte ekip olarak ürün tasarlamasını önemsiyoruz. Farklı bakış açılarıyla birlikte tasarımları zenginleşiyor” dedi.