Kentte kadın var!

Oturumda meclisin kadın üyeleri geride kalan ay Tarsus’ta hunharca katledilen Özgecan Arslan’ı andı. CHP Grubu meclis salonunda ilk sıraları kadın meclis üyelere ayırırken, AK Partili meclis üyeleri de siyah giyinip yakalarına taktıkları resimlerle Özgecan’ı andı.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya kadına şiddet konusu ve şubat ayında hayatını kaybeden Özgecan Aslan damga vurdu. Belediye meclis üyelerinin Özgecan Aslan cinayetini protesto etmek amacıyla siyah giyinmesi dikkat çekti. Pekdaş, şiddete dikkat çekmek için tüm yazışmalarında 'Kentte kadın var' sloganını kullanma kararı aldı.

Özgecan Aslan'ın vahşi bir saldırı sonucu katledilmesine tepki gösteren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, meclisin açılış konuşmasında : ''Özgecan Aslan cinayeti hepimizi derinden üzdü. Bu saldırıyı ve kadına yönelik her türlü şiddeti şiddetle kınıyoruz. Konak Belediyesi’nin kadın sığınma evi yoktu. En kısa sürede çalışmaları tamamlayıp sığınma evimizi açacağız. Kadına şiddeti ve kadın mağduriyetini bir nebze de olsa azaltmaya çalışacağız" dedi.

BÜTÜNŞEHİR MAĞDURLARI EYLEM YAPTI

Ayrıca, meclis oturumu sonrasında İl Özel İdaresi’nin kapanması ile birlikte Konak Belediyesi’ne geçen 15 taşeron işçiden bazıları belediye binası önünde protesto gösterisi düzenledi. Başkan Sema Pekdaş’a seslerini duyurmak amacı ile eylem yapan mağdur işçiler “Adaletin bu mu?”, “Sözünü tut” pankartları açtı.