Yaratıcılık ödülleri Gelişim'e

Dünyanın en büyük yaratıcılık organizasyonu olan “Destination Imagination” ın Ege Bölge Finalleri’ne ilkokuldan liseye 14 takım ile katılan Gelişim Koleji, 8 birincilik, 3 ikincilik, 3 üçüncülük ödülü aldı.

Gelişim Koleji, sürece odaklı yaratıcı problem çözme becerisini temel alan; gençlere yaratıcılık, eleştirel düşünme, takım içinde çalışabilme, zamanı en iyi şekilde kullanma ve problem çözme becerileri kazandırmayı amaçlayan Destination Imagination (DI)’ın Ege Bölge Finalleri’nde 14’te 14 yaptı.

Gelişim Koleji öğrencileri, elde ettiği 8 birincilik, 3 ikincilik ve 3 üçüncülük ile büyük bir başarının altına imza attı. Başarılı olan gruplar; 14-15 Mart tarihlerinde İstanbul Robert Koleji’nde gerçekleşecek Türkiye finallerine katılacaklar.

Yarışmanın dünya şampiyonası ise Mayıs ayında Amerika Birleşik Devletleri’nin Knoxville, Tennessee eyaletinde yapılacak. 2013 - 2014 eğitim öğretim yılında Gelişim Koleji’nden 1 takımı oluşturan öğrenciler, Türkiye Şampiyonu olduktan sonra Amerika’daki dünya finallerinde ülkemizi temsil etmişti.

Gelişim Koleji Destination Imagination Koordinatörü ve Müdür Yardımcısı Zeynep Edirnecik; “Çocukları yaratıcı düşünmeye ve çalışmaya yönlendirmenin en iyi yolu olarak kabul edilen Destination Imagination organizasyonunda yarışmacı gruplarımızın performansları bizleri gururlandırdı. Emeği geçen, katılan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.