AA İzmir'in çalışmaları bu sergide

 

İzmir Üniversitesi tarafından 4’üncü kez düzenlenen Fotoğraf Sanat Günleri, Soma faciası başta olmak üzere Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan fotomuhabiri ve muhabirlerin son bir yıllık çalışmaları ile sanatseverleri buluşturdu.

 İzmir Üniversitesi 4. Fotoğraf Sanat Günleri, Necdet Doğanata Sanat Galerisi’nde düzenlenen sergi ile başladı. Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Ulufer Teker ile Anadolu Ajansı (AA) Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, AA İzmir Bölge Müdürü Mehmet Yılmaz Güldaş ve AA fotomuhabirlerinin katıldığı açılış törenine akademisyenler ve öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. Özellikle Soma faciasına dair fotoğrafların büyük ilgi gördüğü sergi açılışında konuşan AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Sel, “Fotoğraf, uluslararası bir dil konuşuyor ve Anadolu Ajansı da bu medyayı herhalde bölgemizde, Ortadoğu’da, Avrupa’nın doğusunda, hatta Avrupa’da en iyi kullanan kurumlardan bir tanesi” dedi.

 

Açılış konuşmasında, “Toplumsal değişimleri hızla yaşadığımız günümüzde, dijital ortamda kolay üretilen fotoğraf, medya ve sosyal medyada kitleleri haberdar etmesi, bilgilendirmesi, harekete geçirmesi ile toplumda farkındalık yaratan ile en etkili görsel araçtır” diyen Prof. Teker, etkinliğe verilen destek için AA temsilcilerine teşekkür etti. Bölge Müdürü Güldaş, fotomuhabirler Cem Öksüz, Emin Mengüarslan, Ege Gürün ve Soner Kılınç’ın Soma maden faciasının da aralarında yer aldığı son bir yıllık çalışmalarından 40 örneğin yer aldığı sergi hakkında bilgi verdi. AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel ise böylesi ortak bir çalışmayla Türkiye’nin önde gelen öğretim kurumlarından İzmir Üniversitesi ile köklü haber kuruluşu Anadolu Ajansını bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. AA’nın ürettiği fotoğrafların, The Huffington Post, The Guardian, The New York Times Magazine, El Pais, Le Figaro, Republica gibi dünyanın en saygın basın kuruluşları tarafından her gün kabul gördüğünü belirten Sel, “Fotoğraf, uluslararası bir dil konuşuyor ve Anadolu Ajansı da bu medyayı herhalde bölgemizde, Ortadoğu’da, Avrupa’nın doğusunda, hatta Avrupa’da en iyi kullanan kurumlardan bir tanesi” diye konuştu.

 Açılışta ayrıca, İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cem Güzeloğlu’nun “İtalya Yollarında”, Öğretim Görevlisi Mehmet Çeliksan’ın “Zamansız Kartpostallar”, Ezgi Demirci’nin “Colorgraph”, Ayberk Karavuz’un “Kafes Uçları” ile Melike Güneş ve Şeyda Arslan’ın “Kukla” başlıklı çalışmaları sergilendi.

 Sergi açılışı dolayısıyla Mütevelli Heyeti Başkanı Doğanata ve Rektör Erciyeş, AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Sel ve Bölge Müdürü Güldaş’a teşekkür belgesi sundu. Sel ve Güldaş da AA’nın 2014 Yıllığı’nı hediye etti.