Genç bilimciler Bornova'da

TÜBİTAK Bilim Genç Dergisi ile Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nin işbirliğinde yürütülen Robot Bilim Projesi’nin İzmir Sergisi, Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlendi.

Belediye Başkanı Olgun Atila, günlük hayattaki problemlere uygulanabilir çözümler üreten projeleri ortaya koyan tüm öğrencilere teşekkür etti. Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nin koordinasyonunda yürütülen çalışmada İzmir ve Manisa’daki 11 okulun 5., 6. ve 7. sınıflardan oluşan 10’ar kişilik 33 grubun yani 330 öğrecinin ortaya koyduğu projeler, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda sergilendi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sergilenen projeleri tek tek inceledi. Tüm öğrencilerden projeleri hakkında bilgi alan Başkan Atila, günlük hayattaki problemlere uygulanabilir çözümler üreten projeleri ortaya koyan öğrencilere teşekkür ederek, “Bornova Belediyesi Mevlena Toplum ve Bilim Merkezi, bu projede koordinasyon görevini üstlenerek ne kadar önemli bir işlev gördüğünü gösterdi. Amacımız bilim merkezimiz ve okullar arasındaki işbirliğini kuvvetlendirerek, yeni projeler ve ortak etkinlikler gerçekleştirmek” dedi.

ÜÇ PROJE ANKARA'DA SERGİLENECEK

3 proje Ankara’da sergilenecek  sergide yapılan oylama sonucu özgünlük, görsellik ve klasik robot uygulamaları kriterlerine göre Robot Bilim Türkiye Finali Sergisi’nde İzmir bölgesini temsil edecek 3 proje de belirlendi. 5. sınıf kategorisinde, madencilerin daha güvenilir ortamda çalışabilmelerini sağlamayı hedefleyen “Madenci Robot” projesiyle Bornova Güzelcan Kardeşler Ortaokulu öğrencileri, 6. sınıf kategorisinde, “Hırsız Yakalayan Güvenlik Robotu” projesiyle Karşıyaka Hasan Pınarçalı Ortaokulu öğrencileri, 7. sınıf kategorisinde ise üzüm yetiştiricisi çiftçilerin ürünlerini kuruturken yaşadıkları yağmur problemini çözmeyi ve yağmur suyuyla sulama yapmayı hedefleyen “Yağmurlar Islatmasın” isimli projesiyle Manisa-Merkez Çağatay Uluçay Ortaokulu öğrencileri, projelerini Ankara’da sergileme hakkını kazandı.