Bedava ulaşıma devam

İzmir'de yapılan ihalenin ardından kör düğüme dönen elektronik toplu taşıma kartlarındaki problem, 5. günde de hala giderilemedi. Ücretsiz toplu taşımanın keyfini süren İzmirliler, 'Belediye zarar ediyormuş galiba ama olsun biz bedava biniyoruz' dedi.

İzmir'de toplu ulaşım araçlarında kullanılan elektronik kartlarla ilgili ortaya çıkan kriz sürüyor. 1 Haziran'dan itibaren hafta içi yolcuların büyük bir bölümü ulaşımını ücretsiz yaparken, vatandaş ise halinden memnun. Krizi fırsata çeviren İzmirliler, 5 gündür bedava ulaşımın tadını çıkarıyor.

Bayilerin yeni sistemde kart yüklemesi kısmen başlarken, kartların okunmasındaki sıkıntılar bir türlü sona ermedi. Vapur iskelelerinde validatörler kullanılamazken, metro istasyonlarında kartların bir kısmının okunduğu görüldü. Otobüslerde eski dolum yapılan kartlar okunurken yenileri okunmadı. Kartı okunamayan vatandaşlar bedava ulaşım yapmaya devam etti. Bu uygulama İzmirlileri ikiye böldü.

Bir kısım vatandaş, bu ücretlerin daha sonra tahsil edileceğini düşünürken bazı vatandaşlar ücretsiz ulaşımın keyfini sürüyor. Ulaşımın ücretsiz olmasından çok memnun olduklarını belirten vatandaşlar, 'Belediye zarar ediyormuş galiba ama olsun biz bedava biniyoruz' demekten kendilerini alamadı.