Kartına dolum yapmayana geçiş izni yok

İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclisinin ilk oturumu Aziz Kocaoğlu başkanlığında gerçekleşti.

Kentkart krizi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Kocaoğlu, "1 Haziran'dan itibaren çift sistem çalışmaya başladık. Uyumsuzluklar söz konusu oldu. Firmaların haberleşmesinde sıkıntı yaşandı. Biz de ESHOT da vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çalışma yürüttük. Kartı okunmayanlar, turnikeden geçenlerde eksik bakiyeler, kartı geçersiz sayılanlar oldu, sayabildiğimizi saydık. Tahsilatta bir azalma bir toplanmama yaşandı. Burada tespit edilen ve sisteme dahil edilebilenler, kayıt altına alınanlar var. ESHOT’la problemi çözebilmek için günlerce konuşlandık. Tahsilat kaybını sıfır hata ile tespit etmeye çalışacağız. Bu sorundan dolayı hangi firma krizden sorumluysa yasal yola başvurularak bu zarar tahsil edilecektir” şeklinde konuştu.

LÜTFEN DOLUM YAPIN!

Vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Kocaoğlu, “Şu an en büyük problem, vatandaşlarımızın 'nasıl olsa kimse dur demiyor' deyip yükleme yapmamasıdır. Buradan onlara bir an önce kartlarını doldurmalarını, gişelerden kartlarını doldurmalarını, mümkün mertebe bundan sonra eksik bakiye ile yolcu bindirilmeyeceğini buradan duyuruyorum” dedi.

KAĞIT SİSTEMİ GELEBİLİR

Kocaoğlu, şöyle devam etti: "Çeşitli çalışmalar var.  Burada ayrıca sıkışılan yerlerde kağıt bilet yönteminin kullanabileceği gündeme gelecek. Bu kağıt biletler ile otobüs şoförleri, güvenlik görevlileri tarafından çalışılacak. Ben tüm meclis arkadaşlarımızdan ve İzmirlilerden, bizim kimseyi mağdur etmemek için yaptığımız bu özveriye cevap vererek hepimizin başındaki bu krizi atlatmaya destek olacaklarını düşünüyorum.”