Aşıklar Konak'ta buluştu

Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Aşıklar Şöleni’nin 7’incisi Gültepe Kenan Evren Lisesi’nin bahçesinde gerçekleştirildi.

İzmir Halk Ozanları Derneği’nin işbirliğinde gelenek hale gelen şölende birbirinden değerli Halk Ozanları atışma, güzelleme, koçaklama, dudakdeğmez ve serbest muamma dalının en güzel örneklerini sergiledi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte 16 Ozan Gültepeliler için söyledi.

Büyük Halk Ozanlarından Sümman, Köroğlu, Aşık Şenlik gibi ustaların dillerden düşmeyen eserlerinin seslendirildiği şenlikte Gültepe düğünlerinin, etkinliklerinin vazgeçilmez Halk Ozanı olarak bilinen Mahmut Işık, okuduğu uzun havalarla duygu dolu anlar yaşattı. Daha sonra sahne alan Aşık Celal Bulut, Aşık Muhsin Yaralı ve Aşık Süleyman Püryani’nin doğaçlama atışmaları izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

TAM NOT ALDI

Hüznü ve mutluluğu bir arada yaşatan Aşıklar seyircilerden bol bol alkış aldı. İzmir Halk Ozanları ve Aşıklar Derneği üyelerinin programı da büyük beğeni topladı. İzmir Halk Ozanları Dernek Başkanı Celal Bulut, bu yıl 7’ncisi düzenlenen şölenin keyifli ve güzel bir programa ev sahipliği yaptığını belirterek, "Halkımız ve aşıklarımızı bir araya getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a çok teşekkür ederiz” dedi.