İzmir'de yerel seçimin yarasını sardık

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay 7 Haziran seçimlerinin İzmir sonuçlarını değerlendirirken, “Oy oranımızı koruduk. Milletvekili sayımızın azalmasına üzüldük. Geçen yılki yerel seçimlerde aldığımız yaraları sardığımıza sevindik. Hedefimiz tüm Türkiye’de İzmir’deki oy oranına kavuşmaktır” dedi.

TÜRKİYE'YE YAYACAĞIZ

Balbay İzmirli seçmene Türkiye ortalamasından daha yüksek oranda sandığa gittiğini vurguladı ve şu görüşleri dile getirdi: “ İzmir’de sandığa gitme oranı kimi yerlerde yüzde 95’e yaklaşıyor. Ortalama yüzde 90’ın biraz altında. Bu rakamlar İzmirli seçmenin demokrasiye bağlılığını ve sorumluluk bilincini gösteriyor. Bu yüksek katılım içinde CHP oy oranını az da olsa artırdı. Temelde gücümüzü koruduk, asıl önemlisi 30 Mart 2014 Yerel seçimlerde kaybettiğimiz 8 İlçeden 6’sında birinciliği yakalayarak toplam 28 ilçede ipi önde göğüsledik. Hedefimiz İzmir’deki birinciliğimizi ve oy oranımızı tüm Türkiye’ye yaymaktır.”

Balbay, “CHP tabanında Erdoğan’ın kafasındaki tek adam yönetimi hedefini sandığa gömmenin hazzı, iktidar gücüne ulaşma olasılığının heyecanı, istenilen oranda oy alamamanın hüznü var. Bu üçünden gerçekçi bir ufuk çizeceğiz” dedi. CHP İzmir’de yerel seçimlerde kaybettiği Aliağa, Kınık, Menderes, Ödemiş, Selçuk ve Torbalı’da birinci parti olarak seçimi tamamlamıştır.