İş ilanıyla 40 kişi dolandırıldı

Adana’da inşaatı devam eden 5 yıldızlı bir otel için eleman arandığını söyleyerek, aralarında genç kızların da bulunduğu 40 kişiyi dolandırdığı ileri sürülen 4 kişiden 3’ü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesinde meydana geldi. Güner G. isimli şahıs, Murat U. (38), Fahrettin K. (41) ve Onur K.’ye (38), inşaatı devam eden ve yakın zamanda açılacak olan 5 yıldızlı otelde tanıdığı olduğunu, hizmete girdiğinde istediği kişileri işe aldırabileceğini söyleyerek, kentin çeşitli noktalarına ilan asmalarını ve başvuruları almalarını istedi.

Bunun üzerine 3 şahıs, Adana’nın en işlek yerlerinde ağaçlara, "Otelde çalıştırılmak üzere bay, bayan eleman alınacaktır" yazılı ilanlar astı. Bunun üzerine işsiz olan ve çoğu genç kızlardan oluşan 40 kişi; özgeçmiş, kimlik fotokopisi ve 100 ila 200 lira arasında değişen para vererek başvuru yaptı. Ancak başvuru yapan bir genç kız, durumu avukat olan bir yakınına anlattı.

Avukat bu durumdan şüphelenerek, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne başvurdu. Bunun üzerine şahısları takibe alan polis, yapılan takip sonucunda zanlıların iş vaadiyle vatandaşları dolandırdığını belirledi. Daha sonra şahısların ofis olarak kullandığı yere operasyon yaparak, 3 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıslar, Güner G.’nin kendilerine bu işi yaptırdığını, iş vaadinde bulunduğunu ileri sürdü. Polis şu anda, Güner G.’yi bulmak için her yerde arıyor.