CHP İzmir milletvekillerinin koalisyon görüşü

Koalisyon ortaklığıyla ilgili CHP'li İzmir milletvekilleri'nin herhangi bir formülde fikir birliği içinde olmadıkları ortaya çıktı. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ile CHP'den milletvekili seçilen Musa Çam, Özcan Purçu, Tacettin Bayır ve Ali Yiğit ilçe ilçe dolaşarak örgüte teşekkür etti.

Balçova'da, CHP İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın da katıldığı ziyarette milletvekilleri örgüte seçim sonuçlarını ve koalisyon formüllerini değerlendirdi. CHP Milletvekili Musa Çam, seçimlerde örgütün büyük performans gösterdiğini, ama seçmenin farklı tercihlerde bulunduğunu söyledi.

CHP örgütünün seçimlerde barajı geçmesi için HDP'ye oy verilmesi yönünde bir kampanya veya el altından çalışma yapmadığını, ancak CHP üyesi böyle kişiler varsa parti suçu işlemiş olduklarını belirten Çam, "Seçmenin sağduyusu, sol duyusu, ülkeye ve siyasete olan farklı anlayışla HDP'ye oy vermiş olması bizim irademizin dışındadır" dedi. Tacettin Bayır ise, sandığın "Ey CHP sana bir görev veriyorum. Diğer partilere de omuz atıyorum. Birlikte bir koalisyon kur" mesajı verdiğini söyledi. CHP milletvekili seçilen Ali Yiğit, iş aleminin, Avrupa'nın AK Parti ve CHP koalisyonundan bahsettiğini, ancak CHP örgütünden bu formüle tepki olduğunu söyledi.

ÖRGÜTÜ SUÇLADI

Ali Yiğit konuşmasında Balçova'daki seçim sonuçlarıyla ilgili tepki çeken sözler söyledi. Yiğit, Balçova'dan daha fazla oy beklediklerini belirterek "Yakışmadı" dedi. Yiğit, bu sözlerle ilçe örgütünü eleştirdi. Balçova'daki seçim sonuçlarını ve dolayasıyla örgütü eleştiren Milletvekili Ali Yiğit'e, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya sert tepki gösterdi.

ÇALKAYA SERT ÇIKTI

Başkan Çalkaya, "Oylar düşmüş, nerede düştü? 2011 seçimlerine göre oyumuz arttı. İlçe kongresine yatırım yapacağım diye uğraşıyorsun. Bu sözleri hangi hakla söylüyorsun" diye bağırdı.

Çalkaya'ya hak veren bazı partililer de tepki gösterirken, Yiğit'e de destek verenler oldu. Yiğit ise "Belediye başkanı olarak sözlerimi niye üzerine alınıyorsun" dedi. Araya İl Başkanı Bedri Serter'in girmesi ve Çalkaya'nın ilçe binasında ayrılmasıyla gerginlik sona erdi.