İzmir'in yeni çilesi bilet kuyruğu

1 Haziran'da devreye giren yeni elektronik ücret toplama sistemindeki kriz, aradan geçen 11 günlük süreçte çözülemeyince Büyükşehir Belediyesi çareyi kağıt bilet uygulamasına geri dönmekte buldu. 16 yıl aradan sonra toplu ulaşım araçlarında kağıt bilet uygulaması dün resmen yeniden başladı.

Kartların kullanılabilmesi için önce aktivasyon yapılması gerektiği için vatandaşlar istasyonlarda saatlerce kuyruk beklemek zorunda kaldı. Aktivasyon işlemini İZBAN ve metro istasyonlarındaki güvenlik görevlileri yapmak zorunda kaldı. Özellikle İZBAN ve Metro aktarma merkezi olan Halkapınar İstasyonu'nda ve Bornova'da uzun kuyruklar oluştu.

Toplu ulaşım araçlarına ücretsiz binişleri önlemek amacıyla hayata geçirilen kağıt bilet uygulaması, karmaşayı da beraberinde getirdi. Sistem kartını okumadığı için kağıt biletle toplu ulaşım araçlarına binenler belediyenin başlattığı 90 dakika uygulamasından da yararlanamadı. Vatandaşlar her biniş için ayrı bilet atmak zorunda kaldı.

25 SENE GERİYE DÖNDÜK

ESHOT’un süreçte mağduriyeti gidermek için yaptığı geçici bilet hamlesine AK Parti cephesinden sert tepki geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 11 senelik başkanlık döneminde İzmir’i 25 sene geriye götürdüğünü söyledi. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, kağıt bilet uygulamasının şehrin her geçen gün geriye gittiğinin büyük göstergesi olduğunu vurguladı.