Bornova kiraza doyacak

Bornova Belediyesi’nin kiraz yetiştiriciliğini teşvik etmek, doğa ve köy turizmini canlandırmak amacıyla, ilkini binlerce İzmirlinin katılımıyla geçen sene düzenlediği Geleneksel Kiraz Festivali bu yıl da Beşyol Mahallesi’nde yapılacak. Şenlik 14 Haziran Pazar günü saat 11.00’de başlayacak ve 18.00’e kadar sürecek.

Şenlik kapsamında, kiraz yetiştiriciliği teşvik yarışması, çeşitli sanatçıların yer aldığı konser ve halk oyunları gösterileri düzenlenecek Bornova Belediyesi’nin daha önce köy iken Bütünşehir Yasası’yla birlikte mahalleye dönüştürülen yerleşimlerde ekonomik ve sosyal kalkınmayı sağlamak amacıyla başlattığı ‘Doğa ve Köy Turizmi’ projeleri bir bir hayata geçiriliyor. Bu kapsamda düzenlenen en büyük organisazyonlardan biri olan ‘2. Geleneksel Kiraz Festivali’ Beşyol’da İzmirlileri ve Bornovalıları buluşturacak. Şenliğe katılmak isteyen vatandaşlar için Bornova Belediyesi tarafından çeşitli bölgelerden ücretsiz servisler kaldırılacak.

Beşyol’a davet

Tüm İzmirlileri "2. Geleneksel Kiraz Festivali"ne katılmak için Beşyol’a davet eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bornova’nın her noktasına eşit hizmet götürmek için çalışmalar yapıyoruz. Özellikle mahalle statüsü alarak ilçemiz sınırlarına dahil edilen 12 köyümüzün sosyal ve ekonomik alanda kalkınması için projeler üretiyoruz. Amacımız hem köylerimizin doğal güzelliklerini Bornovalılara, İzmirlilere tanıtmak hem de buralarda yaşayanların ekonomisine katkıda bulunmak. Tüm köylerin katılımı ile gerçekleştirilecek şenliğimize herkesi bekliyoruz” dedi.

Renkli gösteriler

İZFEM (İzmir Folklor Eğitim Merkezi) ve Ege Yörükleri Derneği Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileriyle renklenecek etkinlikte Ceyhun Şişmanoğlu, Aslı, Zeynep İlhan ve Sevil Daşkın sırasıyla sahne alacak. Festival etkinlikleri kapsamında ‘Kiraz Yetiştiriciliği Teşvik Yarışması ’ düzenlenecek. Yerli üreticiler stant alanlarında başta kiraz olmak üzere meyve ve sebze satışları yapacak, el emeği ürünlerini sergileyecek. Saat 11:00’de başlayıp 18:00’e kadar sürecek Festival alanında vatandaşlar yeme ve içme ihtiyaçlarını da karşılayabilecek.