Karikatürler yarıştı

İzmir Kuş Cenneti’nin tanıtımı amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Ulusal Foto Safari ile 6. Ulusal Karikatür Yarışması’nda dereceye giren eserlerden oluşan sergi, düzenlenen tören ile açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) İzmir Şube Müdürlüğü ile İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ) işbirliğinde düzenlenen Ulusal Foto Safari ile 6. Ulusal Karikatür Yarışması’nın ödül töreni yapıldı.

Kuş Cenneti’nin tanıtımı amacıyla düzenlenen iki yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserler, Bostanlı Açıkhava Güzel Sanatlar Parkı’nda sanatseverler ile buluştu.

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Kuş Cenneti’nin kentin en önemli değerlerinden biri olduğunu belirterek, Kuş Cenneti’ni ayağa kaldırmak ve kuş sayısının artması için gereken her türlü çalışmayı yaptıklarını söyledi.

İzmir Kuş Cenneti’nin hak ettiği ölçüde tanınmadığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Biz de farkındalık yaratmak ve tanıtmak için uğraşıyoruz. Bu sene foto safari yaptık. 6 senedir karikatür yarışması yapıyoruz. Sasalı’da İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı açtığımız gün birçok İzmirli Sasalı’nın nerede olduğunu bilmiyordu. Kuş Cennetini de bilmemesi doğal. Böyle bir değerimizi, arazi rantının pik yaptığı bir süreçte ancak onu içimize sindirerek, doğamızı, toprağımızı, suyumuzu ve kuşlarımızı koruyarak tanıtabiliriz. Duyarlığın artırılması için herkesi çalışmaya davet ediyorum” dedi.

400 ESER KATILDI

400’den fazla eserin katıldığı Karikatür Yarışması’nda 40 eser sergilenmeye, 7 eser de ödüle layık görüldü. Sırasıyla Mehmet Kahraman, Halit Kurtulmuş, Erdoğan Oruç ilk üç dereceye girerken, Muammer Olcay, Ömer Çam ve 18 yaş altında da Eylül Baylan ile Kaan Altan mansiyon aldı.