NATO konvoyuna bombalı saldırı

Afganistan’ın başkenti Kabil’de NATO konvoyuna yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, ilk belirlemelere göre 2 çocuk hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

Sabah saatlerinde meydana gelen saldırının sorumluluğunu Hizb-i İslami isimli militan grup üstlendi. Saldırının, konvoydaki yabancı danışmanları hedef aldığı bildirildi.

Olay yerindeki ev ve işyerlerinde tahribat meydana gelirken, patlamanın tesiriyle, yakın bölgedeki binaların camların kırıldı. İltaz isimli bir Afgan, "Patlamanın olduğu yerin yakınında iki katlı bir evimiz var. İçerde otururken, çok büyük, kuvvetli bir patlama oldu. Camların kırılması sonucu ayağımdan ve elimden yaralandım" diye konuştu.

Kabil Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Haşmet Stanakzi yaptığı açıklamada, patlamanın park halindeki bomba yüklü araçların infilak ettirilmesi sonucu meydana geldiğini bildirdi. Stanakzi, "Patlama çok büyüktü. Yakınlardaki binalarda yangınlara neden oldu" dedi. Kabil Emniyet Müdürü Davut Emin ise, ölü ve yaralı sayısı hakkında net bir rakam veremeyeceğini belirterek, "Ancak ben yerde yatan iki çocuk cesedi gördüm, bir kadın da yaralıydı" şeklinde konuştu.