Avrupalı Karşıyaka

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından 'Avrupa Diploması' ile onurlandırılan Karşıyaka Belediyesi, büyük ödüle Fransa Strazburg'da sahip oldu. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Avrupa'yı Karşıyakalı yaptık ve çalışmalarımızın dikkat çekmesi bizleri mutlu ediyor. Hedefimiz Avrupa Ödülü" diye konuştu.

Katıldığı uluslararası projeler, kardeş kentlerle kurduğu iyi ilişkiler ile sosyal, kültürel ve sportif çalışmaları neticesinde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından 'Avrupa Diploması' ile onurlandırılan Karşıyaka Belediyesi, büyük ödülü Fransa'nın Strazburg kentinde aldı.

Konsey'in Strazburg'daki merkez binasında düzenlenen törende Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile meclis üyeleri, bürokratlar ve Avrupa'nın diğer ülkelerinden katılımcılar yer aldı. Başkan Akpınar, komite üyelerine üzerinde 'I Love Karşıyaka' yazan maketler hediye etti.

Bu yıl Avrupa Diploması'na layık görülen 12 belediyeden biri olan Karşıyaka, söz konusu ödülle Ege Bölgesi'ndeki ilçe belediyeleri arasında da bir ilki gerçekleştirmiş oldu. Avrupa Diplomasını, Komite Üyelerinin elinden alan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Son bir yılda Avrupa çapında çalışmalarımızı hızlandırdık ve yaptığımız çalışmalar neticesinde önce 12 Yıldız Şehri Ünvanı'nı, şimdi de Avrupa Diplomasını aldık. Şimdi hedefimiz sırasıyla Şeref Bayrağı ve Şeref Plaketi'ni de alarak, sayılı belediyelerin sahip olduğu en büyük ödül olan 'Avrupa Ödülü'ne uzanmaktır. Karşıyaka'nın bir dünya kenti olduğunu biliyoruz ve yönetim anlayışımızı da buna göre şekillendiriyoruz" diye konuştu.