Oğluna destek için okudu, birinci oldu

Oğlunun hiperaktivite ve dikkat bozukluğu ile mücadelesine destek olmak için üniversite sınavına girip İzmir Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümünü kazanan Zeynep Gülçin Utkan, Meslek Yüksekokulu birincisi olarak mezun oldu. Oğlu Emre’nin hiperaktivite ve dikkat bozukluğu ile doğması Zeynep Gülçin Utkan’ın hayatını değiştirdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirmesinin ardından 11 yıl devlet kurumlarında görev yapan Utkan, oğlu ile daha fazla ilgilenebilmek için çalışmayı bıraktı ve kendini okumaya adadı. Kitapların yeterli gelmediği noktada Çocuk Gelişimi üzerine eğitim alması gerektiğine karar veren Utkan yeniden üniversite sınavlarına hazırlandı ve İzmir Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümünü kazandı. İki yıllık eğitimi boyunca sınıf arkadaşlarının yeri geldi annesi, yeri geldi arkadaşı olan Utkan, eşi İhsan Utkan ve oğlunun desteği ile ikinci üniversitesinden Meslek Yüksekokulu birincisi olarak mezun oldu. Diplomasını Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata’dan alan Zeynep Gülçin Utkan’ın şimdiki hedefi eğitimini 4 yıllık fakülte eğitimine tamamlamak ve arkasından da bir anaokulu açmak.

Geçen sene teşekkür, bu sene takdir

İzmir Üniversitesi’nde aldığı eğitimin kendisi ve oğlu Emre için büyük faydasını gördüğünü ifade eden Utkan, “Geçen sene teşekkür belgesi alan oğlum bu sene takdir belgesine layık bulundu. Benim ders çalışmam onu da motive etti. Dikkat bozukluğunu aşmakta şimdiden büyük yol kat etmiş durumdayız. Devamı da gelecek” dedi.

İzmir’de kendileri gibi pek çok ailenin özel çocuklarına eğitim verecek kurum ve desteğe ihtiyacı olduğunu belirten Utkan, “Hedefimin ilk adımını gerçekleştirdim. Umuyorum dikey geçiş ile eğitimimi bir üst basamağa taşıyacak ve anaokulu açma hayalimi de ailemin desteği ile gerçekleştireceğim” dedi.

Eğitimde aile geleneği devam ediyor Teknisyen olan babasının da evlenip çocuk sahibi olduktan sonra üniversiteye geri dönerek Endüstri Mühendisi olduğunu belirten Utkan, “Eğitim aşkı bizde aileden geliyor. Annem ortaokul Türkçe öğretmeni, babam Endüstri Mühendisi. Ama ben babamın teknisyen olarak çalışırken üniversiteye yeniden başlayıp ders çalıştığını hatırlıyorum. Babamı kendime rol model olarak aldım” dedi. Mezuniyet töreninde Meslek Yüksekokulu öğrencileri adına konuşma yapan Utkan, Şeref Kütüğüne de yıldız çaktı.