Kızlara tanıdık rakipler

TÜRKİYE Kadınlar Futbol 1. Ligi'nde üst üste üçüncü kez ve son iki sezonun da namağlup şampiyonu olan Konak Belediyespor, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda tanıdık rakiplerle eşleşti.

2015-2016 sezonu UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek Konak Belediyespor, ön eleme turunda Bosna Hersek'ten SFK 2000 Sarajevo, Belarus'tan Minsk ve Arnavutluk'tan Vllaznia takımlarının bulunduğu 1. Grup'ta yer aldı. 32 takımın 4'erli gruplar halinde mücadele edeceği Kadınlar Şampiyonlar Ligi ön eleme turu kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentinde yapıldı.

İzmir temsilcisi, kuraya göre, Bosna Hersek'ten WFC SFK 2000 Sarajevo'nin ev sahipliğinde Belarus'tan Minsk ve Arnavutluk'tan Vllaznia ile karşılaşacak. 11-16 Ağustos'ta oynanacak maçların ardından grubu lider bitirecek takım, adını 32 ekibin mücadele edeceği ilk tura yazdıracak.

SARAJEVO'DA BİR İLK YAŞANMIŞTI

2012-2013 sezonu şampiyonu olarak UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde ilk defa yer alan Konak Belediyespor, bu önemli organizasyonda, Bosna Hersek'teki eleme grubunu maçlarında ev sahibi SFK 2000 Sarajevo’yu 2-1 yenerek Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkmayı başaran ilk kadın futbol takımı olmuştu. Mavi-beyazlılar grubundaki diğer maçlarda Bulgar NSA Sofya’yı 2-0, ve Galler ekibi Cardiff City’yi 1-0 yenmiş, birinci turda Polonya'nın RTP Unia Raciborz takımını evinde 2- 1'lik skorla yenerken, rövanşta ise rakibiyle 0-0 berabere kalarak bir kez daha tarih yazarak adını son 16 takımın arasına yazdırmayı başardı. Mavi-beyazlılar, 2 turda ise Avusturya ekibi Neulengbach ile her iki maçta da rakibine 3-0’lık skorlarla yenilerek kupaya veda etti.

MİNSK'İ 2-1 YENMİŞTİ

2014-2015 sezonunda da şampiyonlar liginde temsil eden Konak Belediyepor, Letonya'nın Riga şehrindeki ön eleme turunda ise Belerus temsilcisi FC Minsk'i Ebru Topçu'nun golleriyle 2-1'lik skorla sahadan galip ayrılmıştı.

Mavi-beyazlılar grubun diğer maçlarında ise Letonya temislcisi Rigas'ı 11-0 yenerken, grubun son maçında İsviçre temsilcisi FC Zürich'e 4-0 yenilerek kupaya İyi bir kura çektiklerini belirten Konak Belediyespor Kulübü Başkanı Zeki Günen, “İki sezon önce 4. torbadan girdiğimiz Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon 1. torbadan katılarak önemli bir avantaj sağladık. Bosna Hersek'te tarih yazarak başladığımız bu devler arenasında, yine iyi işler yapmak amacındayız. Umuyorum İzmirlilerin maddi manevi destekleriyle önemli başarıların altına imza atacağız" dedi.