Genç kaşifler mezun oldu

Bornova Belediyesi Genç Kaşifler Bilim Evi’nde sertifika heyecanı yaşandı. 240 öğrenci katılım belgelerini Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın elinden aldı.

Bilim eğitim alan çocukların sayısı 7 bine yaklaştı. Başkan Olgun Atila, Atatürkçü ve Cumhuriyetçi bireyler yetiştirmek amacıyla eğitim ve kültür alanında ciddi yatırımlar yaptıklarını söyledi Bornova Belediyesi’nin öğrencilerin eğitimine destek olmak ve bilimi sevdirmek amacıyla kurduğu Genç Kaşifler Bilim Evi’nde bugüne kadar 7 bine yakın çocuk eğitim aldı. 10 ve 11 yaşındaki çocuklar Çamdibi’ndeki BELGEM (Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) binasında 10’ar kişilik gruplar halinde fizik, kimya, biyoloji, matematik ve teknoloji dersi görüyor. Haftada bir gün 2 saat olmak üzere 3 ay süren toplam 30 saatlik eğitimlerde her öğrenci laboratuvar ortamında kendi düzeneğinde deney yapma ve çalışma şansı buluyor.

Sertifika heyecanı

Bornova Belediyesi Genç Kaşifler Bilimevi’nde sertifika heyecanı da yaşandı. 2015 Yılı Bahar Dönemi eğitimlerini tamamlayan 240 öğrenci katılım belgelerini Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın elinden aldı. Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri’ndeki törende meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve aileleri de çocukların yanındaydı. 3 aylık eğitim sonunda sertifiklarını alan öğrenciler, Başkan Atila ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.