Ve binlerce kişi iş bıraktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan toplu sözleşme krizi nedeniyle belediye personeli 23 ya da 24 Temmuz'da greve çıkıyor. Aileleri ile birlikte kitlesel bir yürüyüş gerçekleştiren İZENERJİ işçilerinin grevine Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerinde personel de destek verecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 3 bin 600'e yakın İZENERJİ A.Ş. çalışanını ilgilendiren toplu sözleşme sürecinde uzlaşma sağlanmaması üzerine grev duyurusu yapan sendika son kez alanlara indi. Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan binlerce işçi yanlarında aileleri ile birlikte Basmane Meydanı'ndan Konak'a yürürken, DİSK Genel-İş Sendikası beklenen grev tarihini açıkladı.

Basmane'den sloganlar ve ıslıklar eşliğinde yürüyen 5 bine yakın işçi Büyükşehir Belediyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Eylemde İZENERJİ işçilerine seslenen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Biz toplumsal muhalefetin öncüsüyüz. Sizin mesajınızı tüm İzmir'e veriyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir mesajı var. Yaşayan şehir, yaşanacak şehir. Buradaki arkadaşlarımız da yaşanacak bir ücret talep ediyor. Onun için buradayız" dedi.

YAŞANACAK ÜCRET İSTİYORUZ 
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, “Bugün 2 Temmuz. 37 insanımız Sivas’ta yakıldı. Onları burada anmadan gitmek olmaz. Biz sadece ücret politikası değil biz toplumsal muhalefetin de öncüsüyüz. Şimdi sizin mesajınızı İzmir halkına veriyorum. Kentin panolarında ‘Yaşayan şehir yaşanacak şehir İzmir’ yazıyor. Buradaki arkadaşlar da yaşanacak bir ücret talep ediyor. Onun için buradayız” ifadelerini kullandı.  

ANLAŞMA SAĞLANMAZSA… 
Öte yandan iş bırakma eyleminin ardından toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma çıkmazsa sendikanın izleyeceği yol da belli oldu. Buna göre sendika 23 ya da 24 Temmuz’da süresiz grev kararı alacak.