Karşıyaka'ya stat müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ağırladığı Türkiye Basketbol Süper Ligi şampiyonu Pınar Karşıyaka'yı kutlarken, 10 bin kişilik yeni salon müjdesi verdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten ve beraberindeki oyuncuları kabul etti. Başkan Ali Erten, Basketbol Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu, Genel Menajer Selim Çınar, Antrenör Ufuk Sarıca, Kaptan İnaç Koç, oyunculardan Mertcan Solkol, yönetici Cüneyt Başak, eski yönetici Nazım Torbaoğlu ve işadamı Erdal Acar, kabule kazandıkları şampiyonluk kupasını da götürdü.

Finalleri yakından takip ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anadolu kulübü olarak olağanüstü bir başarı kazandığınız için sizleri davet ettim. Herşeyin para olmadığını ispatladınız. Hocanızı sakın bırakmayın" dedi. Görüşmede hazır bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a Karşıyaka'ya 10 bin kişilik yeni bir basketbol salonu inşa edilmesi talimatı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 bin kişilik stat inşaatının da bir an önce bitirilmesini de istedi, ruhsat sıkıntısı konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı adres gösterdi. Pınar Karşıyaka'ya gelecek sezon Avrupa'da ulaşım sponsorluğu gibi konularda katkı sağlanacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Euroleague sürecinde Halkapınar Spor Salonu'nun kulübe tahsisi talimatını da verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki ziyarette kulübün tarihini anlatan Başkan Ali Erten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, üzerinde isminin yazılı olduğu 35.5 numaralı bir forma ve atkı hediye etti.