İzmir’de tenis şöleni

İzmir Cup Tenis Turnuvası, bu yıl Folkart İzmir Cup adıyla 19-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Final maçları Kurban Bayramı’na denk gelen turnuva için İzmirlilere çağrıda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmirli hemşehrilerimiz şimdiden ajandalarına bu turnuvanın tarihini eklesin” dedi.

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, turnuvanın festival havasında geçmesi için çeşitli sürprizler hazırladıklarını söyledi. İzmir, bu yılki İzmir Cup Tenis Turnuvası’na iddialı hazırlanıyor. Folkart’ın ana sponsorluğunda ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 19-27 Eylül tarihleri arasında 8. kez düzenlenecek turnuvada tenis severleri büyük sürprizler bekliyor. İlki 2008 yılında yapılan ve ATP Challenger turnuvaları arasında gösterilen turnuva, bu yıl FOLKART İzmir Cup adıyla organize edilecek.

Toplam 64 bin Euro ödüllü turnuva öncesinde düzenlenen basın toplantısına Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı. Yabancı ve yerli sporcuların katılacağı turnuvanın İzmir’de hem sporun gelişmesine hem de kentin tanıtılmasına katkı koyacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir için çok önemli olduğuna inandığımız ve bizim de her sene destek olduğumuz turnuvanın bu yıl Folkart’ın ana sponsorluğuyla daha büyük ve kapsamlı olarak yapılması için yola çıkıldı.

Folkart’ın sosyal sorumluluk projesi olarak sporu ve tenisi görmesi, İzmir Cup’a sahip çıkması bizi sevindirdi, umutlandırdı” dedi. Nisan ayında Altınordu Spor Kulübü ile birlikte U12 İzmir Cup’ı gerçekleştirdiklerini ve 20 ülkeden 48 takımı İzmir’de ağırladıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak İzmir’de bu tür etkinlikleri artırarak, İzmir sporunu her branşta kalkındırmaya ve dünya ölçeğinde etkinlikler yapamaya hazırız” şeklinde konuştu.

BAŞKAN'DAN ÇAĞRI

Büyük, küçük her türlü turnuvanın ve organizasyonun lokomotifinin seyirciler olduğunu hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, final müsabakaları Kurban Bayramı’na denk gelen Folkart İzmir Cup’a İzmirlilerin büyük ilgi göstereceğine inandığını söyledi.