KARGEM'in gururu oldular

Karşıyakalı çocuk ve gençlere ücretsiz eğitim desteği sağlayan Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM), onlarca öğrencisini Lisans Yerleştirme Sınavı’nda başarıya taşıdı. KARGEM’li gençler; İstanbul, Bilkent ve Ege gibi Türkiye’nin en seçkin üniversitelerinde okumaya hak kazandı.

Dar gelirli ailelerin çocuklarını geleceğe hazırlayan ve eğitimde fırsat eşitliği yaratan Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM), bu yıl da başarının adresi oldu. KARGEM’in destek kurslarıyla Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) hazırlanan 100 öğrenciden 67’si üniversiteyi kazandı. KARGEM’in gurur tablosuna isimlerini yazdıran gençler; İstanbul, Bilkent, Ege, Dokuz Eylül, Yaşar, Katip Çelebi, Pamukkale ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü gibi, en çok tercih edilen üniversitelere yerleşti.

KARGEM’li gençlerin kazandıkları bölümler arasında ise; Makine Mühendisliği, Psikoloji, Hemşirelik, İktisat, Maliye, Dış Ticaret, Tarih Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik gibi son yılların en gözde meslek dalları yer aldı.

ÖĞRENCİ SAYISI İKİ KATINA ÇIKIYOR

2014 - 2015 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda 5’inci sınıftan 12’nci sınıfa kadar 1200 öğrenciye eğitim imkanı sağlayan KARGEM, yeni dönemde bu rakamı iki katına çıkaracak. Çocuk ve gençleri TEOG, YGS ve LYS’ye hazırlayan, kurslarıyla öğrencilerin okul başarılarının artmasına katkı sağlayan KARGEM’in 2015 - 2016 döneminde öğrenci sayısı 2 bin 500’ü aşacak.

Üniversiteyi kazanan gençleri tebrik eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Çocuklarımızın elde ettiği örnek başarılarla gurur duyuyoruz. Sorumluluk sahibi, çalışkan, sosyal, aydınlık gençlerimiz sayesinde geleceğe umutla bakıyoruz. Eğitime verdiğimiz destekler karşısında tek beklentimiz evlatlarımızın başarısı. Emeklerimizi boşa çıkarmayan, göğsümüzü kabartan tüm gençlerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.