Yaşarlı akademisyene barış ödülü

Yaşar Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Umur Türker, Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen Uluslararası Barış Sanatçıları Buluşması’nda Türkiye’yi temsil etti. 24 ülkeden 40 sanatçının yer aldığı Uluslararası Resim Sergisi’nde, Türkiye’yi temsil eden resim sanatçısı Umur Türker, “Sanat alanında ve uluslararası sivil dostluk değişim etkinliklerindeki başarıları” nedeniyle Uluslararası Barış Sanatçısı Ödülü’ne layık görülen 3 isimden biri de oldu.

Etkinlik, Şanghay İşbirliği Teşkilatı kurucularından olan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in Asya ülkeleri arasında diyalogu geliştirmede önemli rol oynayacak olan etkileşim ve güven artırıcı önlemler üzerine bir konferans düzenlenmesi önerisine paralel olarak gerçekleşti.

Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vakfı tarafından düzenlenen ve Beijing Barış Turu Kültürel Değişim Merkezi ve Barış Sanatçıları Uluslararası Birliği tarafından organize edilen etkinlik kapsamında, Astana Konferans ve Sergi Sarayında Uluslararası Barış Sanatçısı ödül töreni yapıldı ve sergi açıldı. 24 ülkeden 40 sanatçının ikişer eserle katıldığı sergide, Yaşar Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı ve Resim Sanatçısı Yrd. Doç. Dr. Umur Türker, figüratif eserleriyle yer aldı.

Bugüne kadar uluslararası birçok sergiye katılan ve yurtdışında onlarca sergi açan Umur Türker, “Sanat alanında ve uluslararası sivil dostluk değişim etkinliklerindeki başarıları” nedeniyle, Uluslararası Barış Sanatçısı Ödülü’ne layık görüldü. Türker, Türkiye’yi temsil etmenin ve böyle bir ödüle layık görülen 3 uluslararası sanatçıdan biri olmanın gurur verici olduğunu söyledi.