Elmasoğlu: Kadınların sesi daha gür çıkmalı

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, önümüzdeki dönemde kadınların sesinin daha gür çıkması gerektiğini ve dernek olarak çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini söyledi. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıyla birlikte işyerleri ziyaretlerini sürdüren EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu, Artı Ambalaj işletmecisi Pınar Üngör’ü makamında ziyaret etti.

Negatif yaklaşım değişmeli

Dernek olarak kadınların haklarını her alanda savunmayı görev edindiklerini ifade eden Elmasoğlu, kadınlar olarak Türkiye’nin gidişatından hiç de memnun olmadıklarını söyledi. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda bile ‘Bir kadın olarak sus’ denildiğini hatırlatan Elmasoğlu, “İş artık ülkemizin en yüksek kurumu olan Meclis’te saygı sınırlarını zorlayacak hale gelmiş durumda. Meclis çatısı altında bu tür bir söylem yapılıyorsa Anadolu’nun herhangi bir yerinde kim bilir kadına bakış açısı nasıldır. Toplumun kadına olan negatif yaklaşımı ve anlayışını değiştirilmesi gerekiyor” dedi.

 Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kadınların seslerinin daha gür çıkarabilmesi için yapılacak olan tüm çalışmaların içinde olmaya gayret göstereceklerini belirten Elmasoğlu, “Anlıyoruz ki biz kadınların derdinden sadece kadınlar anlayacak ve projeler üretecek. Toplumun yüzde 50’sini oluşturan kadınların refaha ulaşabilmesi ve toplum içinde saygın bir yer alabilmesi en büyük temennimiz” diye konuştu.