Pasaport İskelesi 6 hafta kapalı

Tarihi Pasaport İskelesi, yeni gemilere uygun hale getirilmek üzere 6 hafta süreyle kapatılıyor. ESHOT, bu süre içinde Cumhuriyet Meydanı ile Alsancak İskelesi arasında ring seferleri gerçekleştirecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6’sı hizmete başlayan yeni gemilerin uyumu konusunda adımlarını geç de olsa atıyor.

Pasaport İskelesi’nde yenileme çalışmaları başlıyor. Yapılacak yenileme çalışmaları nedeniyle, 11 Ağustos 2015 Salı gününden itibaren 6 hafta süreyle Pasaport İskelesi deniz ulaşımına kapatılacak. ESHOT Genel Müdürlüğü, bu iskeleden deniz yolculuğu yapan vatandaşların ve özellikle engellilerin mağdur olmaması için Cumhuriyet Meydanı’ndan Alsancak İskelesi’ne ring seferleri yapacak.

Bu kapsamda 888 hat numarası ile çalışacak olan Cumhuriyet Meydanı- Alsancak İskele ring seferlerinde Cumhuriyet Meydanı - Cumhuriyet Bulvarı - Talatpaşa Bulvarı - Vahap Özaltay Meydanı - Atatürk Caddesi - Sait Altınordu Meydanı - Atatürk Caddesi - Cumhuriyet Meydanı güzergahı kullanılacak.

İZDENİZ tarafından Göztepe, Bostanlı, Karşıyaka ve Bayraklı’dan Alsancak’a “Pasaport İskelesi aktarmalı” vapur seferleri de, 11 Ağustos Salı gününden itibaren doğrudan Alsancak İskelesi’ne gerçekleştirilecek.