Böbrek diye gitti kolu kırıldı

Opera sanatçısı Aşkın Usta, babaannesi 87 yaşındaki Melek Usta’nın, böbrek rahatsızlığı şikayetiyle kaldırıldığı hastanede sol kolunun kırıldığını, bunun da 11 gün sonra farkedilerek alçıya alındığını ileri sürdü. Hastane yetkilileri, olayın araştırıldığını söyledi.

2 çocuk annesi Melek Usta, geçen 4 Mayıs’ta böbrek rahatsızlığı şikayetiyle yakınları tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

İddiaya göre, bilinci kapalı olan Usta, 5 gün Acil Servis Yoğun Bakım Ünitesi’nde kaldıktan sonra Nefroloji Kliniği’ne sevkedildi.

Klinikte tedaviye alınan Usta’nın, hastanede kaldığı 11’inci günde sol kolunun kırık olduğu farkedildi ve alçıya alındı. Babaannesi Melek Usta'nın günlerce kırık kolla yattığını söyleyen opera sanatçısı Aşkın Usta, bunun bu kadar geç farkedilmesinin 'skandal' olduğunu söyledi.

'PROTEZLERİNİ DE ÇÖPE ATMIŞLAR'

Babaannesinin yanında refakatçi olarak kaldığını belirten Aşkın Usta, şunları söyledi: "Babaannem, öncelikle beş gün Acil Servis’te kaldı. Burada gördüğümzde sol kolunda morarma vardı. Doktorlara sorduğumuzda, damar yolu açılmasından kaynaklanmış olabileceği belirtildi. Daha sonra servise kaldırıldı. Burada, 11’inci günde babaannemin sol kolunun kırıldığı bize söylendi ve hemen alçıya alındı. Nasıl kırıldığı konusunda hiçbir şekilde bilgi verilmedi. Zaten doktorlara ulaşmak çok zor. Ayrıca diş protezleri de yoktu ve çöpe atıldığını öğrendim. Hastaneye sağlam getirdiğimiz babaannemiz, bu hale geldi. Bugün benim başıma gelenin başkalarının da başına gelmemesi lazım. Ne doktorlara ne de hastanelere güvenimiz kalmadı. Adaletin bana tanıdığı haklar neyse onları sonuna kadar kullanacağım. Buna sebep olanlar bedelini ödeyecek. Hangi çağda yaşıyoruz? Bu bir skandal, trajedi." Hastane yetkilileri ise olayın araştırıldığını dile getirdi.