İzmir Üniversitesi'nde gelenek değişmedi

Verdiği burslarla her yıl daha fazla öğrencinin üniversite eğitimi almasına destek olan İzmir Üniversitesi’nde gelenek değişmedi: İzmir Üniversitesi’nde 2015-2016 yılında eğitim alacak her iki öğrenciden birine çeşitli oranlarda burs verilecek. Her yıl burs verdiği öğrenci sayısını bir önceki yılın üzerine taşıyan İzmir Üniversitesi’nde gelenek değişmedi.

İzmir Üniversitesi’ne 2015-2016 akademik yılında eğitim almak için kayıt yaptıran bin 274 öğrencinin yüzde 50’sine çeşitli oranlarda burs verileceğini açıklayan Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, “İzmir Üniversitesi olarak yüzde 97’lik yerleştirme doluluk oranımızın mutluluğuna bin 274 yeni öğrencimizin kayıt yaptırması eklendi. Gerek akademik, gerek sosyal ve sportif olanaklarımızla öğrencilerimizin ve ailelerinin bizden beklentilerinin fazlasını gerçekleştirebilmek için çaba sarf edeceğiz. Ancak bizleri daha fazla mutlu eden şey, her yıl öğrenci profilimize daha başarılılarının ekleniyor olması. Biz de bunun karşılığı olarak her iki öğrencimizden birine yüzde 100, yüzde 50 ve yüzde 25 oranında burs olanağı sunuyoruz” dedi.

Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Necdet Doğanata’nın “liseyi bitirme başarısını göstermiş her öğrencinin üniversite eğitimi almaya hakkı olduğu” felsefesi ile İzmir Üniversitesi’nin 8’inci yılında eğitim hizmeti sunmaya devam edeceğini hatırlatan Rektör Erciyeş, “Bilim dünyasına akademisyen ve öğrencilerimizin çalışmaları ile daha fazla katkıda bulunacağımız, sanayi ve iş dünyası ile birlikte yapacağımız projelerimiz aracılığı ile kentimize ve ülkemize daha fazla katkıda bulunacağımız bir yıl olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.