Urla bağbozumuna hazır

Uluslararası Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri için geri sayım başladı. 14-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan şenlik, birbirinden keyifli etkinlikler ile ziyaretçilerine farklı günler yaşatacak. Geleneksel el makinesi ile şıra sıkımı, üzüm ezme, pekmez, pestil yapımı, üzüm kurutma, bamya dizme, sepet ve küfe örme işlemlerini canlı olarak izleyebileceğiniz 3 gün boyunca, Urlalılar atalarımızdan kalan kültür ve gelenekleri ziyaretçilerine yaşatmaya hazırlanıyor.

UNESCO tarafından somut olmayan kültürel miras listesine girmiş olan Geleneksel Tören Keşkeği yapımının yer alacağı şenliğin bir de sürprizi var. 6 kazan, 6 başkan sloganıyla yola çıkılan Bağbozumu Şenliğinde, yarımada ilçe belediye başkanlarının başında keşkek karıştıracağı 6 kazan tarihi Malgaca Pazarında yer alacak.

14 Ağustos Cuma günü sabah saat 10.30’da başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere, Urla, Çeşme, Karaburun, Seferihisar, Güzelbahçe ilçe belediye başkanlarını, kazanların başında keşkek karıştırırken görebileceğiz.

Atalarımızdan kalan somut olmayan kültürel mirasın aktarılmasında taşıyıcı işlevi gördüklerini belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Düğün, şenlik gibi toplu kutlamalarda, sevinçli toplantılarda yapılan ve şenliğin bereketli olması, katılanları memnun etmesi adına geleneklerimizde yer alan keşkek kazanları kaynatacağız. Keşkek hazırlamanın ortak bir eylemi gerektirmesi de törenin bir parçası ve bizler ülke olarak özellikle son günlerde geçirdiğimiz zorlu ve kötü zamanlarda, İzmir’den birlik ve beraberlik mesajı vermek istiyoruz. Bu yüzden yarımada belediye başkanları ile birlikte keşkek karıştırıp, barış ve sevgi dolu günlerin gelmesi dileklerinde bulunacağız” dedi.