Çocuklar sahada anneler tribünde

 

ALTINORDU’nun “Anadolu Cup” olarak projelendirdiği ve İzmir dışındaki bir çok bölgeden futbol okulu öğrencilerinin katıldığı “Altınordu Futbol Okulları Anadolu Cup” Afyon’da yapıldı. Konya, Antalya, Kütahya, Afyon, Denizli ve Uşak’tan 240 öğrencinin yer aldığı katıldığı şenlik havasındaki organizasyonda maçlar 12,5 dk x 2 devre üzerinden oynandı.

 Gün boyunca devam eden turnuvada toplam 36 maç oynanırken, ortaya çok güzel görüntüler çıktı.

Çocukların sahada sevinçlerine tribündeki aileler de ortak oldu, her golün ardından büyük sevinçler yaşandı. Maç sonunda üzülenleri teselli etme görevi, kazanan ekibin sporcularına düşerken Fair-Play dolu görüntüler herkesin takdirini aldı. Hakemler, kimi zaman oyunu durdurup, yaşları 8 ile 12 arasında değişen çocuklara oyun kurallarını hatırlattı, kimi zaman tacın nasıl atılacağını şahsen gösterdi, kimi zaman da düzgün bir maç başı töreninin nasıl olacağını anlattı.  Tribünlerdeki anne-babalar ise ellerindeki kırmızı-lacivert ponponlarla coşku dolu saatler yaşadı. Son dereceye heyecanlı maçlara sahne olan organizasyonun bir bölümünde ise veliler, penaltı alanında hünerlerini sergileyip çocuklarının futbol heyecanını daha da yakından tanıdılar.

 Dev organizasyonun sonunda futbolculara madalyaları verilirken, kupa töreni de oldukça neşeli geçti. Gözüaçık, bu tarz organizasyonların tekrarlanacağını söyleyerek, “Turnuvaların asıl amacı kazanmak değil, futbol sevisini daha da pekiştirmek. İyi Birey, İyi Vatandaş, İyi Futbolcu misyonumuzu bu turnuvalar sayesinde yaymak ve bunun herkes tarafından benimsenmesini istiyoruz” dedi.