Bit Pazarı'nın yeni yeri belli oldu

Konak'ın Yenişehir semtinde kurulan ve uzun süredir sorun yaratan İzmir'in tek ikinci el eşya pazarı Konak Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmalar neticesinde artık yeni yerinde hizmet verecek. Daha önce Gıda Çarşısı içinde dağınık bir halde açılan tezgahlar, belirlenen yeni pazaryeri sayesinde daha temiz ve sağlıklı bir ortamda kurulacak.

Halk arasında bit Pazarı olarak adlandırılan ve gerek nostaljik atmosferi gerekse de ucuz alışverişin adresi olmasıyla nedeniyle kent kültürünün değişmez bir parçası olan 'ikinci el eşya pazarı' yeni yerine kavuşuyor. Daha önceleri Yeşildere'de kurulan ancak sonrasında Yenişehir'deki Gıda Çarşısı içinde faaliyet göstermeye başlayan pazar için Konak Belediyesi 5 bin 247 metrekarelik yeni bir pazaryeri alanı belirledi. Gıda Çarşısı'nın hemen arkasında bulunan ve bir kısmı Konak Belediyesi'ne, bir kısmı ise özel mülkiyete ait alanda oluşturulan pazaryeri sayesinde İzmir'in tek ikinci el eşya satışının yapıldığı pazar artık daha nitelikli ve düzgün bir yerde kurulacak. Konak Belediyesi ve İkinci El Eşya Satıcıları Derneği arasında yürütülen görüşmeler neticesinde belirlenen yeni pazaryeri çok kısa bir süre içinde faaliyete geçecek.

ESKİ PAZARA ÇOK YAKIN

Daha önce hem Gıda Çarşısı esnafı hem de pazarda tezgah açan esnaf arasında sorun oluşturan pazar için her iki taraf da Konak Belediyesi'nden yeni bir pazaryeri alanı oluşturulması için talepte bulunmuştu. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'la bir araya gelen taraflar bu isteklerini bir kez daha dile getirmiş ve yaşadıkları bu sorunun bir an önce çözülmesini istemişti. Her iki taraftan da benzer taleplerin gelmesi üzerine harekete geçen Konak Belediyesi, yapılan görüşmeler sonunda ikinci el eşya pazarını mevcut pazarın kurulduğu alana çok yakın yeni bir alana taşıma kararı aldı. Kısa bir süre önce başlayan çalışmalar neticesinde belirlenen 5 bin 247 metrekarelik alanda pazaryerine dönüştürüldü.