İzmir'de 'Ayakkabı ve Çanta Fuarı' açıldı

2016’nın ayakkabı ve çanta modelleri İzmir’de görücüye çıktı. 38. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, bu yıl ilk kez fuarcılığın yeni merkezi Fuar İzmir’de ve ilk kez Shoexpo adıyla açıldı. 127 firmanın katıldığı fuara 31 ülkeden profesyonel alım heyetleri geliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize edilen Shoexpo – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, Fuar İzmir’de açıldı. 38. kez düzenlenen fuar, ayakkabı ve çanta sektörünün 31 ülkeden gelen temsilcilerini İzmir’de bir araya getirdi. Fuarın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu yıl ilk defa Shoexpo adıyla düzenlenen Ayakkabı ve Çanta Fuarı'nın tüm katılımcılara, ziyaretçilere, kente ve ülkeye hayırlı olmasını, bol kazanç getirmesini diledi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak da, "Profesyonellerin buluşmasını sağlayan Fuar İzmir'le gurur duyuyoruz, Büyükşehir Belediyesi'ne, İZFAŞ'a ve fuara emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Shoeexpo - 38 İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı'nın açılış kurdelesini İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve sektör temsilcileri birlikte kesti.

4 GÜN SÜRECEK

Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı Fuar İzmir’in B holünde gerçekleştirilen Shoexpo’ya, 127 firma katılıyor. 31 ülkeden profesyonel alım heyetinin yer aldığı fuar, 2016 ayakkabı ve çanta modasını vitrinlerden önce İzmir’de görücüye çıkıyor. 4 gün sürecek Shoexpo – 38. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, 17 Eylül’e dek açık kalacak. Sadece profesyonel ziyaretçiye açık olan fuar, 10.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Sektördeki yenilikleri ve gelecek sezon modasını bir arada görme olanağı sunan ve kurulan ticari bağlantılarla sektöre büyük ivme kazandıran fuara; bay-bayan-çocuk ayakkabı, çanta, bavul, cüzdan ve kemer tasarımları yapan çok sayıda firma katılıyor.

Shoexpo Fuarı’na, gerçekleştirdiği yüzde 40’lık üretimle Türkiye ayakkabı sektörünün merkezi konumunda olan İzmirli üreticilerin yanı sıra yurt içi ve yurt dışından da toplam 8 bin ziyaretçi bekleniyor.