Terör kurbanlığı etkiledi

MANİSA Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu, Doğu'daki terör olaylarından dolayı hayvan gelmemesi ve girdi fiyatlarının yüksek olması nedeniyle kurbanlık fiyatlarında artış olduğunu söyledi.

Kırlıoğlu, son üç yıldır canlı hayvan kilosunun 13-14 liradan satılırken bu yıl 17-18 liraya yükseldiğini kaydetti. Kurban bayramına sayılı günler kala vatandaş ve hayvan üreticileri canlı hayvan borsalarını doldurmaya başladı. Manisa'da her yıl kurulan canlı hayvan borsasında da hareketlilik arttı.

Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu da bu yıl kurbanlıklarda canlı hayvan kilosunun 17-18 lira olduğunu açıkladı. Doğu'daki terör olaylarından dolayı yeterince hayvan gelmediğini ifade eden Kırlıoğlu, "Doğu'da terör olayları nedeniyle hayvan sevkiyatları durdu. Bu nedenle pek kurbanlık hayvan gelmedi. Biraz daha zaman var. Fiyatlar çok aşırı değil. Kırmızı et kilosu büyükbaşta 17-18, küçükbaş da ise 15 lira civarında. Bakanlığımızda üreticiyi korudu. Kurban Bayramı göz önüne alınarak yurtdışından hayvan getirilmedi. Son üç dört yılda canlı hayvan kilosu 13-14 lira idi. Bu yıl kırmızı etteki bazı sıkıntılardan dolayı artmış oldu" diye konuştu.

Fiyatların çok yüksek olmadığını savunan Kırlıoğlu, girdi fiyatlarına dikkat çekti. Kırlıoğlu, "Maliyetlerimiz çok yüksek. Meracılık çok kısıtlı olduğu için yem ağırlıklı ahır besiciliği yapıyoruz. Bir çuval yemi 48-50 liraya alıyoruz. Avrupa ülkelerindeki iklim şartları bizde yok. Bu da bizi zorluyor" dedi.