MHP'li başkandan MHP'li Sözlü'ye tepki

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü’nün İstiklal Mahkemeleri’nde idama mahkum edilen din adamı için sarf ettiği sert sözlere Aliağa Belediye Başkanı Acar’dan tepki geldi.

MHP Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü'nün, şapka reformu sonrasında İstiklal Mahkemesi'nce idam ettirilen İskilipli Atıf Hoca'ya yönelik hakaretlerine MHP'li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'dan kınama geldi.

Acar yaptığı açıklamada, "Hukuk katliamına uğramış, milletimizin vicdanında aklanmış, İskilip'te, Çorum'da, İç Anadolu'da kısaca İslam coğrafyasında şehit olarak kabul gören İskilipli Âtıf Hoca için sarf edilen kelimeleri ve hakareti esefle kınıyorum. Nasıl 12 Eylül sonrası mahkemelerde, vatanı milleti bölmeye çalıştıkları iddiası ile idam edilen ülkücü şehitlerimiz vatan haini değilse, İskilipli Âtıf Hoca da aynı şekilde milletimizin vicdanında temizdir, değerlidir ve vatan haini değildir. Bu vesile ile Sayın Başkan'dan, milletimizin en hassas olduğu bu dönemde söylemlerinden dolayı kırılan kalpleri onarmaya, yanlış anlamaları bertaraf etmeye, milliyetçi ve muhafazakar insanlarımızın değerlerini anlamaya davet ediyorum" dedi.