İskele keyfi başladı

Kent belleğinde yer etmiş nostaljik ahşap iskeleleri yeniden canlandırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karataş’tan Üçkuyular’a kadar uzanan kıyı şeridinde ayrı temalarda tasarlanmış 5 ahşap iskelenin yapımını tamamladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirliler’in denizle ilişkisini güçlendirmek ve Körfez’i kıyılarıyla birlikte ele alıp bir bütün olarak tasarlamayı hedefleyen “İzmirdeniz Projesi” kapsamında, Karataş’tan Üçkuyular’a kadar uzanan kıyı şeridinde 5 adet ahşap iskelenin yapımını tamamladı. Karataş'ta Begonvil ve Günbatımı, Göztepe'de Yelkenli ve Kayıklı, Üçkuyular’da ise Rüzgarlı temasında kentsel mobilyaları ile birlikte tasarlanan iskeleler, 2.1 milyon TL maliyetle yaşama geçirildi.

Kentliyi denizle buluşturan, farklı ve keyifli bir dinlenme olanağı sunan iskeleler şimdiden İzmirlilerin gözdesi haline geldi. Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlatılan “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi” çerçevesinde Pasaport, Konak Pier-Karataş ve Üçkuyular-Göztepe İskele arasındaki kıyılar düzenlendi. Şimdi nostalji rüzgarı estirecek ahşap iskeleler de bu düzenlemelerin içinde yerini aldı.

Güzelyalı sahilini iskelelerle donatarak vatandaşların denizle buluşmasını sağlamak için Büyükşehir Belediyesi tarafından yaşama geçirilen, 5 metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğundaki iskelelerden ikisi Karataş, ikisi Göztepe ve bir tanesini de Göztepe –Üçkuyular arasında oluşturuldu.

Eskiden deniz banyolarının ve iskelelerin olduğu Karataş-Karantina bölgesinde ve Susuzdede önlerinde yapılandırılan ahşap iskeleler, İzmirlilerin yeni buluşma noktalarından biri olacak.