Tüm çağrı numaraları 112'den yönetilecek

İzmir Valisi Mustafa Toprak, kentteki tüm acil durum ihbarlarında hizmet verecek 112 Acil Çağrı Merkezi binasında incelemede bulundu.

Bornova ilçesi Doğanlar Mahallesi'ndeki binayı, Vali Yardımcısı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Cemil Özgür Öneği, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Mustafa Arslan, Yatırım İzleme Müdürü Nurettin Yıldız, İzmir AFAD Müdürü Faruk Üner ve teknik ekip eşliğinde ziyaret eden Vali Toprak, 2016 yılında hizmete girecek merkez hakkında bilgi aldı.

Toprak, ziyaret sonunda yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı bünyesindeki çalışma kapsamında 110 İtfaiye, 112 Sıhhi İmdat, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma, 177 Orman, 158 Sahil Güvenlik ve 122 AKUT gibi tüm acil çağrılarının 112 numarası ile tek bir merkezden karşılanacağını hatırlattı. Acil durumda sevk ile koordinasyonunun sağlanması için her ilde fiziki ve teknik donanımı en üst seviyede olan bir merkezin gerçekleştirildiğini belirten Vali Toprak, bu sayede çağrı hizmetlerinin ülke genelinde etkin ve verimli bir şekilde sunulacağını, ilgili kuruluşların iletişim ve işbirliğinin en üst seviyeye çıkarılacağını vurguladı.

VAKİT KAYBI OLMAYACAK

Toprak, Türkiye'de 12 ilde 112 Acil Çağrı Merkezi Projesi'nin hayata geçtiğini, İzmir'deki binanın ihalesinin de 2014 yılında gerçekleştirildiğine değinerek, şu bilgileri verdi:

"İhalede 360 gün süre verilmişti ve süre aşağı yukarı nihayetlenmek üzere. Fiziki olarak çok da güzel bir bina olmuş. Eksiklikleri de hemen hızlı bir şekilde giderilecek ve daha sonra geçici kabul sağlanacak. Tüm çağrı numaraları birleştirilecek ve buradan yönetilecek. Her kurumun burada ilgili temsilcileri de olacak. Vakit kaybı olmaksızın yanlış gelen çağrılar da burada ayıklanacak, kurumlar bir an önce olaya müdahil olacak. Dolayısıyla insan israfından kaynak israfından kurtulacağız ve her şeyden öte gelen acil çağrılarının zamanında ulaşılmasına da imkan sağlanmış olacak."