Mandalina şenliği başlıyor

Seferihisar Mandalina Şenliği 15 Kasım Pazar günü gerçekleşecek. Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenecek şenlik, Kent Orkestrası konseriyle renklenecek. Ünlü isimler Mandalina Kral ve Kraliçesi'nin seçileceği güzellik yarışmasına jüri olarak katılacak.

Dünyanın en güzel mandalinası olarak kabul edilen Satsuma'nın yetiştiği topraklar olan Seferihisar'da, 16. Mandalina Şenliği düzenleniyor. İlçenin en büyük geçim kaynağı olan mandalinanın sezonunun açılmasını kutlayacak olan Seferihisar'ı, yeniden turuncu bayram heyecanı sardı. Bu yılda yine İzmir ve çevresinden büyük katılımın beklendiği Mandalina Şenliği, 15 Kasım Pazar Saat 13.00'de başlayacak. "En İyi Mandalina Yetiştiricisi", "Mandalina Kral ve Kraliçesi", "En İyi Mandalinalı Yiyecek", "En Yavaş Bisiklet Sürme", "En İyi Mandalinalı Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması" gibi birçok aktivitenin yer alacağı etkinlik saat 13.00'de kortej yürüyüşüyle başlayacak.

Her yıl büyük bir ilgiyle beklenen güzellik yarışması Rönesans Ajans ortaklığıyla düzenlenecek. 16-20 yaş arası 20 gencin kral ve kraliçe olmak için boy göstereceği yarışmada, ünlü gazeteci-televizyoncu Fatih Portakal ve tiyatro sanatçısı Altan Gördüm jüri üyeleri arasında yer alacak.

En iyi mandalina yarışmasında, Seferihisar İlçe Tarım Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisleri Ergüç Ozantürk, Sezin Bulut ve Feride Yaman mandalinanın kalitesini kontrol edip not verecek uzmanlar olacak.