Bu gurur Yorgancılar'ın

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Özel Türk Koleji’nin kurucusu merhum Bahattin Tatış’ın ilkelerini yaşatmak, kendi alanında başarı gösteren ve yarattığı değerlerle gelecek nesillere ışık tutmak amacıyla düzenlenen Bahattin Tatış Yarınlarda Var Olmak İş’te Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Yorgancılar’a ödülünü düzenlenen törende İTK Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Tatış tarafından takdim edildi. Yorgancılar, törende yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yol göstericiliğinde, ışığında yaşamını devam ettirmeye gayret ettiğini belirterek, “Ben de bu okullardan mezun olan Mustafa Kemallerden bir tanesiyim. Bu ülkenin geleceğinden hiçbir şüphem yok” diye konuştu. Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı olduğu günden itibaren, İzmir adına çok daha fazla söz söyleme ve katkı koyma imkanı olduğunu kaydeden Yorgancılar, “Bu beni her zaman gururlandırırken, şehre olan borcu ödemenin de mutluluğunu yaşatmıştır. Ahde vefa’nın her türlü ilişki içerisinde çok önemli olduğuna ve yaşatılması gerektiğine inananlardanım. Ben bu şehirde doğdum ve bu şehirde ekmeğimi kazanıyorum. Benim vefa borcumu ödeme şeklim, İzmir’in geleceğine katkı koyma yönünde sivil toplum kuruluşları, spor kulüplerinde yöneticilik yaparak naçizane tecrübelerimi ve bilgimi paylaşmak yönündedir. Şükürler olsun ki, bugüne kadar Allah utandırmadı, elimden gelen katkıyı koydum, koymaya da devam edeceğim.

Bu açıdan baktığımızda; insanın önce kendi iç motivasyonunu sağlaması ne kadar önemliyse, dıştan gelecek motivasyon da bir o kadar önemlidir. O nedenle de, takdir sözleri ve ödüller beni çok gururlandırmakta, ne kadar doğru yolda olduğumu göstermekte, daha iyilerini yapabilmek adına teşvik etmektedir. Tabi ki her bir ödül çok kıymetli olup, omuzlarımıza bir sorumluluk da yüklemektedir. Ödüle layık gören seçiciler kuruluna teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.