Bahri Yalaz yeniden başkan

1 Kasım genel seçimlerinin üzerinden 1 ay geçmeden CHP’li delegeler Urla İlçe Başkanı’nı seçmek için sandık başına gitti. İki listenin yarıştığı seçimde mevcut başkan A. Bahri Yalaz’ın karşısına Av. Ahmet Özbay aday olarak çıktı.

262 delegenin yer aldığı seçimde, delegeler oylarını Urit Sosyal Etkinlikler Salonu’nda kullandı. Oy kullanım süresinin dolmasının ardından açılan pusulalarda A. Bahri Yalaz 201 oy alırken Ahmet Özbay ise 55 oy aldı. Mevcut ilçe başkanlığını koruyan Yalaz, yeni dönemde de tekrardan CHP Urla İlçe Başkanı oldu.

Divan başkanlığını Eski Milletvekili Alaattin Yüksel’in divan üyelerini Fatma Gürsoy ve Zahir Özdoğan’ın gerçekleştirdiği CHP Urla İlçe Olağan Kongresine; CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, 21. Dönem İzmir Milletvekili ve Eski Kültür Bakanı Suat Çağlayan, 22. Dönem İzmir Milletvekili ve aynı zamanda eski Urla Belediye Başkanı Bülent Baratalı, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Belediye Meclis Üyeleri, 26. Dönem Milletvekili adayı Ednan Arslan, Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Özün, Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Mustafa Büyüktarakçı, Vatan Partisi Urla İlçe Başkanı Hayrettin Akay, Cumhuriyet Kadınları Derneği Urla Şube Başkanı Münevver Saygı, Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şube Başkanı Hüseyin Günyet, sivil toplum örgütü liderleri, delegeler ve muhtarlar katıldı.

“ÖNCE URLA ÖNCE TÜRKİYE”

Kongrenin açılış konuşmasında sözlerine; Cumhuriyetimize, Atatürk ilkelerine, bu güzel ülkeye ve Urla’ya hizmet etmek bir şereftir diyerek başlayan Başkan Uyar; “Gün kişisel hesapların günü değil, gün geçmiş kırgınlıkların farklılıkların günü değil. Gün yaşadıklarımızın farkında olma günü. Bu demokratik yarıştaki ilçe başkan adaylarına başarılar diliyor. Belediye ve ilçe teşkilatının bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde çalışacağımızın inancı ile varlık içinde birlik içinde özgür biçimde uygarlık düzeyine bilimin ışığındaki değişime hazır bir biçimde önce Urla önce Türkiye” ifadelerini kullandı.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın da oyunu kullandığı ilçe başkanlığı seçim sonuçlarının ardından aday Av. Ahmet Özbay, ilçe başkanlığına yeniden getirilen A. Bahri Yalaz’ı tebrik etti. Yalaz ve Özbay birlik ve beraberlik içerisinde her zaman birlikte omuz omuza çalışacaklarını belirttiler.