Yeni bir atılım dönemi başlamalı

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Seda Kaya, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı yeni hükümeti değerlendirdi.

Kaya, IŞID ve Rusya’ya ilişkin oluşan yakın gündem sonrasında Dışişleri Bakanlığı’nın Ekonomi Bakanlığı kadar merak ve önem arz ettiğine dikkat çekti.

Türkiye dış gündeminin gerilmeye müsait bir dönemden geçtiğini hatırlatan Kaya, IŞID ve Rusya’ya ilişkin dış politikanın her zamankinden daha çok önem arz ettiğine, yeni dönemde aynı ekibin bu sorunu aşacaklarına inandıklarına vurgu yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yanında Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın da kadın olmasının sevindirici olduğunu kaydeden EGİAD Başkanı Seda Kaya, ancak 3. büyük kent İzmir’den tek bir bakanın çıkmasının beklentileri karşılamadığını da sözlerine ekledi.

Ak Parti’nin ekonomi politikasını yürütenlerin kabine dışında kalmasının dış piyasalarda güven sorunu yaratabileceğine de dikkat çeken Kaya, ancak yeni ekibin bunu aşabileceğine olan inançlarının tam olduğunu da belirtti.

EGİAD Başkanı Seda Kaya 64. hükümette belirli ölçüde bir kan değişiminin yapıldığına dikkati çekerken, yeni hükümeti zorlu bir gündemin beklediğini de vurgulayarak, "İzmir'in icracı, Binali Yıldırım gibi tecrübeli bir isimle bakanlık düzeyinde temsil edilmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak İzmir gibi Türkiye’nin 3. Büyük kentinden tek bakanın yer alması beklentileri karşılamamıştır. Hükümetin önünde önemli gündem başlıkları bulunmakta. Ekonomide yeniden yapılanma, yatırım ve kalkınma programlarının gözden geçirilmesi, ihracatın ve iç pazarın canlandırılmasına yönelik ekonomi başlıklarının yanı sıra sınırlarımızda devam eden savaşın yarattığı fiili duruma ilişkin dış politika ve terörle mücadelenin kararlılıkla devam etmesi gibi konular da hükümetin önündeki gündemi oluşturmaktadır. Hükümet Programını sabırsızlıkla bekliyoruz. Seçimlerden önce verilen demokratikleşme, işsizlikle mücadele, gençlere destek, gelir dağılımındaki adaletsizliğin azaltılması gibi sözler hükümet programında karşılığını bulmalıdır. Türkiye yeni bir atılım sürecine girmelidir" dedi.