Gurur sayısı 999

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2007 yılından bu yana başarıyla uyguladığı “ödüllü” sosyal projesi “Abla-Ağabey-Kardeş”te bu yıl rekor katılım yaşanıyor. Kentsel ve sosyal olanaklara ulaşımı sınırlı çocukları “rol-model” olarak benimseyebilecekleri gençlerle buluşturmayı amaçlayan projeye bu yıl 999 gönüllü genç kayıt yaptırdı.

Gönüllü gençler sadece bu yıl 1152 kardeşini ziyaret ederek, sosyal sorumluluk projesinin en güzel örneğini sergiledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katıldığı tören ile yeni döneme başlayan ödüllü projede bugüne kadar 6 bin 614 gönüllü genç yer alırken, 6 bin 130 kardeş evinde ziyaret edildi.

YAZ KIŞ SÜRÜYOR

2007 yılı Mart ayında bir sosyal dönüşüm projesi olarak Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konan ”Abla-Ağabey-Kardeş Projesi”, her öğretim döneminde üniversite öğrencisi gönüllü abla ve ağabeyleri kardeşleri ile buluşturuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Merkezi’nde yapılan ön görüşmelerden sonra gönüllüler, gerekli belgeleri ve eğitimlerini tamamlayarak kardeşleri ile buluşmaya hazır duruma geliyor.

Proje, üniversite ve ilköğretim okullarının akademik takvimine göre ayarlanarak her yıl kışın Ekim-Ocak ve Şubat-Mayıs ayları arasında, yazın da Temmuz-Ağustos döneminde gerçekleştiriliyor.

Gönüllü gençler kış döneminde kent merkezinde, yaz aylarında ise çevre ilçelerdeki kardeşlerini ziyaret ediyor. ÖRNEK PROJE “Abla-Ağabey-Kardeş Projesi”, Türkiye’nin dört büyük kentinde (İzmir, İstanbul, Ankara ve Bursa) sürdürülen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de paydaş olduğu İGEP (İç Göç Entegrasyon Projesi) kapsamında Nisan 2010’da İzmir’de gerçekleştirilen “Kentsel Yoksullukla Mücadele ve Sosyoekonomik Bütünleşme İçin Stratejik Eylem Planı Konferansı”nda da ele alınmış ve konferansa katılan uzmanlar ve akademisyenler tarafından “en iyi örnek” olarak gösterilmişti.